Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
J kessels 36000357 st 1 s high

J. Kessels

Erik de Bruyn / NL, 2015 / 107 min.

Bizarre roadtrip naar de schunnige roman van P.F. Thomése, geregisseerd door Erik de Bruyn (Wilde mossels), met Fedja van Huêt als de literaire pulpschrijver Frans en Frank Lammers als diens favoriete personage J. Kessels.

J kessels 36000357 ps 1 s high

In deze komische, muzikale roadmovie rijden Frans en J. Kessels in opdracht van een onbekende in Kessels” oude Amerikaanse “Kamikaze” roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Verdere rollen zijn er voor de Vlaamse actrice Annick Christiaens (Any Way The Wind Blows) als Brigit, Frans” libido-ideaal. Debutante Romi Van Renterghem speelt de jonge Brigit. Marc Lauwrijs (Code 37) vertolkt de rol van haar broer Bertje, en Bert Huysentruyt (The Broken Circle Breakdown) speelt de rol van Pa de Braaij. Samen vormen zij het gezin De Braaij, dat de Vlaamse snackbar “De Frituur van Ooit” runt in Tilburg. Openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

“...zo'n leuke film...heel knap...erg om te lachen...fantastische scènes...ziet er allemaal prachtig uit, en wordt ook fantastisch geacteerd... (**** NRC Handelsblad)

“…Een fijne rare roadmovie is het…prettig afwijkend……fantasievolle, geestige dronkenmansscènes…mooie uitspatting… (de Volkskrant)

“…prettig anarchistisch en soms erg grappig… de chemie tussen hoofdrolspelers Van Huêt en Lammers is onmiskenbaar… geloofwaardig…magische momenten… (VPRO/Cinema.nl)

Details

Regisseur

Erik de Bruyn

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL

Originele titel

J. Kessels

Lengte

107 min.

Drager

DCP - encrypted

J kessels 36000357 st 2 s high 0
J kessels 36000357 st 3 s high 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op