Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Goldfinger (Guy Hamilton, GB 1964)

James Bond Night

Koolhoven & Simons: James Bond Night

Op 13 april 2023 is het 70 jaar geleden dat Casino Royale werd gepubliceerd, de eerste James Bond-roman. Om dat te vieren kijken we vanavond Goldfinger (4K), een van de beste vroege Bond-films, met voorafgaand openingsscènes van Koolhoven en Simons' favoriete Bondfilms.

poster Goldfinger (Guy Hamilton, GB 1964)
Goldfinger introduceerde twee van de meest memorabele schurken in de filmgeschiedenis: Gert Fröbe als de joviale maar kwaadaardige Auric Goldfinger en Harold Sakata als zijn zwijgende butler Oddjob, die een voorliefde heeft voor het gebruik van een dodelijke bolhoed om zijn doelwitten te onthoofden.

James Bond (Sean Connery) spoedt zich dit keer naar Fort Knox, waar Goldfinger en zijn handlanger van plan zijn de goudvoorraad aan te vallen om de wereldeconomie te laten instorten. En om flink te cashen met zijn eigen omgesmolten goudstaven die hierdoor in waarde zullen stijgen. Met glansrollen voor Goldfingers persoonlijke piloot, Pussy Galore (Honor Blackman) en de volledig met goud bedekte Shirley Eaton.

Vooraf een selectie van openingsscènes van de favoriete Bondfilms van Martin Koolhoven en Ronald Simons, zoals From Russia With Love, Live and Let Die en On Her Majesty's Secret Service.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2023

Lengte

155 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Martin Koolhoven & Ronald Simons

Productieland(en)

NL

Taal

Engels

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
still Goldfinger (Guy Hamilton, GB 1964)
still Goldfinger (Guy Hamilton, GB 1964)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op