Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still locks & keys, water, trees

locks & keys, water, trees

Penny Andrea / GB, 2021 / 99 min.

Een ontroerende trip door het leven en hoofd van kunstenaar Penny Andrea, volledig aan de hand van haar tekeningen. Door haar schetsboeken te bestuderen, hoopt ze erachter te komen hoe een hersentumor haarzelf en haar kunst heeft gevormd.

poster IDFA 2021

Een ontroerende trip door het leven en hoofd van filmmaker en kunstenaar Penny Andrea, volledig aan de hand van haar schitterende, gedetailleerde tekeningen. In 2019 werd ze gediagnosticeerd met een zeldzame hersentumor, ontstaan in de kindertijd. Ze besluit haar enorme hoeveelheid schetsboeken te bestuderen, in de hoop aanwijzingen te vinden over de ongenode gast die al die jaren in haar hoofd is gegroeid.

Andrea maakte deze film in eerste instantie om te begrijpen hoe de tumor haar heeft gevormd, en om een weg vooruit te visualiseren. Het mondt uit in een kunstwerk op zich, waarbij de tekeningen pendelen tussen haar innerlijke en uiterlijke wereld. De gehele film kijken we mee naar haar werk, dat vol onverwachte associaties zit. In een voice-over deelt ze haar gedachten en observaties, van het moment van de diagnose tot de hersenoperatie en het moeizame herstel, waarbij ze weer helemaal opnieuw moet leren praten, schrijven en tekenen. Zo worden we in een buitengewoon originele vorm meegezogen in een rijke binnenwereld.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Penny Andrea

Productiejaar

2021

Productieland(en)

GB

Lengte

99 min.

Taal

English

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op