Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Lola rennt (Tom Tykwer, DE 1998)

Lola rennt

Tom Tykwer / DE, 1998 / 90 min.

Een zomerdag in Berlijn. Twee geliefden hebben slechts twintig minuten om de loop van hun leven te veranderen in Tykwers zinderende, onvoorspelbare succesfilm, met een hoofdrol voor de straten van Berlijn. De kleinste keuzes blijken een compleet andere uitkomst te hebben.

poster Lola rennt (Tom Tykwer, DE 1998)
De flamboyante Lola (Franka Potente) krijgt een paniekerig telefoontje van haar vriend Manni (Moritz Bleibtreu), die als loopjongen van een gangsterbaas een tas met geld in de metro verloor. Als Lola de 100.000 DM niet binnen twintig minuten terugbetaalt, zal Manni dat met zijn leven moeten bekopen. Terwijl Lola als een gek door de straten Berlijn rent en de seconden wegtikken, begint het verhaal opnieuw – en opnieuw, en opnieuw – waarbij hun leven elke keer een andere richting inslaat en een andere uitkomst heeft.

Deze derde film van de Duitse schrijver-regisseur Tom Tykwer won talloze internationale prijzen en werd een groot kassucces en een instant moderne klassieker. Zijn spannende achtbaanrit zindert door het gebruik van animatie, slow motion, digitale video en een pulserende soundtrack. Tykwer maakte de eerste Duitse film die een werkelijk verenigd Berlijn laat zien, door Lola vele delen van de stad te laten doorkruisen: vanuit het westelijke Kreuzberg steekt ze de 'Oberbaumbrücke' over, een voorheen zwaar gecontroleerde grensovergang.

Openluchtvoorstelling

In de buitenlucht bij zonsondergang kun je deze zomer kijken naar films waarin de stad van grote invloed is op de personages. In Lola rennt is Berlijn een personage op zich.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Tom Tykwer

Productiejaar

1998

Productieland(en)

DE

Originele titel

Lola rennt

Lengte

90 min.

Taal

zonder

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Sunsets

Relaxed met een drankje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan, want ook dit jaar zijn er weer openluchtvoorstellingen in het park bij het Eye-museumgebouw. Bij zonsondergang kun je deze zomer kijken naar films waarin de stad een personage op zich is.

Lees meer
campagnebeeld Sunsets
still Lola rennt (Tom Tykwer, DE 1998)
still Lola rennt (Tom Tykwer, DE 1998)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op