Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Researchlabs 2023 St Joost Pigeon Wu 01

MIVC – Knowingly, Unknowingly

Researchlabs 2023: MIVC – Knowingly, Unknowingly

Het artistieke scheppingsproces bleek een instrument voor bevrijding voor studenten van The Master Institute of Visual Cultures (MIVC) aan de St. Joost School of Art & Design.

poster Researchlabs 2023
We bevinden ons in een klaslokaal. We ontmoeten onze leeftijdsgenoten, we erkennen dat we beschadigd zijn en besluiten te luisteren. Door onze verhalen met elkaar te delen, graven we naar de talrijke problemen waarmee onze generatie wordt geconfronteerd. Door de lagen van onze geërfde en aangeleerde patronen af te pellen, proberen we ons mogelijke toekomsten voor te stellen en manieren te vinden om ons privé-leven te verbinden met ons publieke leven.

Onze ogen, oren en harten staan volledig open. We staan in contact met de omgeving via ons lichaam, onze waarnemingen en onze gevoeligheden. We kijken naar machtsstructuren en combineren een veelheid van talen om ons verhaal te verbeelden.

Binnen deze verhalen van genezing, van overwinnen, van manifestatie, van rouw, van het opnieuw verbeelden en benaderen van pijnlijke onderwerpen, ontstond een reeks audiovisuele werken. In onze verhalen gebruiken we fictie als een strategisch instrument. De filmische en auditieve media gaven ons de ruimte om mogelijke werelden en dystopische toekomsten op te roepen, met vertellingen die de geschiedenis erkennen, eerlijk zijn en kritisch reflecteren op het heden.

Het scheppingsproces van deze verhalen is een instrument voor bevrijding geworden. We hebben een ruimte voor vertrouwen en kwetsbaarheid opgebouwd, en zagen de enorme krachten van verandering en reflectie. We zouden kunnen zeggen dat we met onze werken een toevluchtsoord hebben gezocht, om ons lichter te voelen, terwijl we bewust en onbewust ficties creëren. Door onze stemmen, de concepten waarmee we versmelten, hebben we een identiteit gekregen; een lichaam dat vragen stelt, door denkbeeldige afstanden te overbruggen tussen de levende dingen.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2023

Lengte

54 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Researchlabs 2023

Tijdens de jaarlijkse ResearchLabs is Eye een ontmoetingsplaats voor studenten van academies en universiteiten die samenkomen om er hun eigen werk te presenteren en dat van anderen te bekijken.

Lees meer
Researchlabs 2023 VR Academy
Researchlabs 2023 St Joost 2
Researchlabs 2023 St Joost 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op