Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen

Online Kick-off Vive le cinéma!

Voor de zevende editie van IFFR Critics’ Choice maakten zes filmcritici video-essays bij de installaties in de tentoonstelling Vive le cinéma!: Catherine Grant (bij het werk van Lucrecia Martel), Kevin B. Lee (Jia Zhang-ke), Lucia Salas (Carlo Reygadas), Cydnii Wilde Harris (Lemohang Jeremiah Mosese) en curatoren Jan Pieter Ekker en Dana Linssen (Nanouk Leopold & Daan Emmen).

poster Vive le cinéma! Tentoonstelling + film, talks & events

Voor hun video-essays gingen zes filmcritici tegelijkertijd met de kunstenaars en filmmakers in de tentoonstelling van start, wat spannende en interessante vragen oproept over de rol van kunst, beschouwing en toeschouwerschap.

Ergens tussen documentaire en filmjournalistiek, vrij werk en essayistiek zien zij zich geplaatst voor de vraag: hoe te reflecteren op een work in progress? En: is niet elke vorm van kunstkritiek ook een work in process; moeten critici niet elke keer opnieuw hun positie ten opzichte van een werk bepalen?

Samen gaan zij in gesprek over de rol van filmkritiek tussen filmvertoning en ruimtelijke presentatie en de mogelijkheden die het video-essay als hybride vorm in dat landschap heeft.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op