Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Peak Season (Steven Kanter & Henry Loevner, US 2023)

Peak Season

Bekijk trailer

Steven Kanter, Henry Loevner / US, 2023 / 82 min.

Een vakantieaffaire die net wel of net niet kans van slagen heeft; het is de premisse van deze charmante Amerikaanse independent, die vorig jaar zijn wereldpremière beleefde tijdens SXSW en al vergelijkingen opriep met Richard Linklaters Before Sunrise.

poster Peak Season (Steven Kanter & Henry Loevner, US 2023)

Amy en Max, een New Yorks koppel met trouwplannen, nemen even vrijaf van hun drukke bestaan. Geen betere plek om bij te komen dan het stadje Jackson Hole in bergachtig Wyoming. Terwijl Amy haar carrière voorlopig op een zijspoor heeft gezet, is Max niet achter zijn computer weg te slaan. Een ontmoeting met Loren, een allround gids die haar de beginselen van het vliegvissen bijbrengt, opent voor Amy een mogelijk nieuw perspectief.

Niet simpel

Loren is in alles het tegendeel van de ambitieuze Max, een vrijbuiter die leeft bij de dag en aan zijn camper en het gezelschap van zijn hond genoeg heeft. Amy en Loren hebben een duidelijke klik en wanneer Max voor zaken terugkeert naar New York, hebben de twee achterblijvers het rijk alleen.

Een schot voor open doel lijkt het, maar coregisseurs en -schrijvers Loevner en Kanter zijn niet van de simpele romantische oplossingen. Zijn Amy en Loren bereid het leven dat ze hebben opgebouwd op te geven voor iets dat zich misschien een tijdelijke bevlieging zal blijken? Een dilemma, levensecht en ontspannen uitgewerkt in een innemende proeve van off-Hollywood cinema.

Voorfilm

Voorafgaand aan Peak Season zie je de korte film Chopper (2') uit 2012 van Lars Damoiseaux en Frederik Palmaers. Een bidsprinkhaan wordt opgegeten door een kikker. De kikker wordt opgegeten door een ooievaar en die weer door een krokodil. De krokodil eindigt als een stel laarzen en ook met de drager van die laarzen loopt het niet goed af.

Te zien in Eye en in landelijke bioscopen.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Steven Kanter, Henry Loevner

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US

Originele titel

Peak Season

Lengte

82 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Peak Season (Steven Kanter & Henry Loevner, US 2023)
still Peak Season (Steven Kanter & Henry Loevner, US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op