Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The tribe 12012051 st 2 s high 1

Plemya

Miroslav Slaboshpitsky / UA, 2014

Nu ook te zien in EYE: de eerste lange speelfilm van de Oekraïense regisseur Miroslav Slabosjpitski. Zijn portret van de tiener Sergei die zich staande houdt in het criminele milieu van een doveninternaat, won tal van prijzen waaronder die van de Semaine de la Critique in Cannes. De film is gesproken in doventaal en op uitdrukkelijk verzoek van de regisseur niet ondertiteld.

The tribe 12012051 ps 1 s high

The Tribe (Plemja) werd ontvangen als een hoogst origineel werkstuk. Slabosjpitski, die al twintig jaar rondliep met het idee voor zijn film, situeerde een misdaaddrama in een doveninternaat. Er wordt geen woord in gesproken, de personages communiceren met gebarentaal.

Tiener Sergei wordt op een internaat voor dove jongeren geplaatst en moet zich een plaats zien te veroveren. Hij besluit zich aan te sluiten bij The Tribe, een crimineel netwerk dat zich met prostitutie en diefstal bezighoudt en de dagelijkse gang van zaken in het internaat controleert. Na een paar geslaagde overvallen klimt Sergei op in de rangen van de bende. Wanneer hij verliefd wordt op Anna, het liefje van een van de bendeleiders, doorbreekt hij echter alle ongeschreven regels.

The Tribe werd onder meer onderscheiden door de critici-jury van het Cannes-filmfestival (Semaine de la Critique) en werd tot beste film van het Internationaal Film Festival Gent uitgeroepen; ook won Slabosjpitski's speelfilmdebuut de prijs voor beste film van het Yerevan Golden Apricot Film Festival.

Details

Regisseur

Miroslav Slaboshpitsky

Productiejaar

2014

Productieland(en)

UA

Originele titel

Plemya

0

Drager

DCP - encrypted

The tribe 12012051 st 3 s high 1
The tribe 12012051 st 5 s high 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op