Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Prayers for the Stolen (Tatiana Huezo, MX/DE 2021)

Prayers for the Stolen

Tatiana Huezo / MX, DE, BR, 2021 / 110 min.

Ana, Maia en Paula moeten beducht zijn voor drugsbendes die jonge meisjes ontvoeren. Tatiana Huezo's speelfilmdebuut schildert een indrukwekkend portret van Mexico als narcostaat. Te zien bij de première van El eco, Huezo’s documentaire over een dorpje midden in de Mexicaanse natuur. 

poster Prayers for the Stolen (Tatiana Huezo, MX/DE 2021)

De meisjes wonen in een afgelegen bergdorp, dat wordt beheerst door drugskartels. De meeste mannen zijn vertrokken om elders geld te verdienen, maar hun vrouwen blijven achter zonder geld. Ze moeten werken op de papavervelden, en proberen hun dochters uit handen te houden van bendes die meisjes ontvoeren voor de seksindustrie.

In de Mexicaanse jungle, waar de kartels heersen, is het leven hard en gevaarlijk; door de vertelling te schilderen door de ogen van de kinderen – iets later ook als adolescenten – voert de regisseur de kijker mee in een belevingswereld die toch iets puurs en betoverends houdt. De kinderen leunen op elkaar en nemen je mee door de jungle.

Prayers for the Stolen (Noche de fuego) is schitterend gefotografeerd en heeft een bedwelmende soundscape, resulterend in een film die laveert tussen sprookje en horror.

Tatiana Huezo (1972, San Salvador, El Salvador) is documentairemaker en speelfilmregisseur. Voor haar documentaires El lugar más pequeño (2011) en Tempestad (2016) kreeg ze talloze onderscheidingen.

Bijzondere vertoningen

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Tatiana Huezo

Productiejaar

2021

Productieland(en)

MX, DE, BR

Originele titel

Noche de fuego

Lengte

110 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

still Prayers for the Stolen (Tatiana Huezo, MX/DE 2021)
still Prayers for the Stolen (Tatiana Huezo, MX/DE 2021)

In samenwerking met

logo Mubi
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op