Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
campagnebeeld Programmeurs van de Toekomst 2024: Farah Hasanbegović – This Isn't the Future I Ordered

Raised in the Institution of Dreaming

This Isn’t the Future I Ordered: Raised in the Institution of Dreaming

Tussen Libanon en Bosnië komen twee kunstenaars samen met kaders gevormd onder politieke en culturele ontgoocheling om een gefluisterd, nerdy, speels en angstig onderzoek te doen naar hoe je je kunst kunt gebruiken om door een wereld te navigeren die schokkend leeg aanvoelt.

poster PvdT Farah Hasanbegović – This Isn’t the Future I Ordered
De wereld heeft zijn magie verloren. In hun lezing-performance gebruiken filmmakers Taymour Boulos (Libanon) en Farah Hasanbegović (Bosnië en Herzegovina) de taal en mythologie van films om erachter te komen of er iets van de magie verborgen blijft in de cinema - en hoe we deze kunnen redden van de leegte. Door middel van archiefmateriaal, scènes uit films en origineel beeldmateriaal transformeert de bioscoopzaal in een crisiskamer die zich richt op het identificeren van tastbare vormen van magie in de filmpraktijk, het analyseren van de gaten die magie ooit innam en het uitzoeken of de wereld altijd een beetje teleurstellend zal voelen.

Als de wereld helemaal nooit echt magisch was, hoe kwamen we dan op al die verhalen?

Programma

 • Taymour Boulos

  Taymour Boulos is een filmmaker en docent gevestigd in Libanon. Hij studeerde filmregie aan de Lebanese Academy of Fine Arts. Hij heeft ook een gezamenlijk masterdiploma in documentaire filmmaken behaald bij Doc Nomads en ontving een beurs van Erasmus Mundus. Taymour's Sounds of Weariness (2021) won verschillende prijzen, waaronder die voor Beste Portugese eerste film op Doclisboa 2021, de Silver Eye Award van het Institute of Documentary Film, Beste Korte Documentaire op Breedbeeld 2022 en Beste Internationale Essayfilm op Cagliari Essay Film in 2023. De film is vertoond op ruim twintig internationale festivals. Zijn andere werken zijn onder meer It’s Just Another Dragon (Yamagata International Documentary Film Festival 2021), Encounters on an Uncertain Spring (YIDFF 2023), A Package and a Crane (2020), en Anything Can Happen Now (2019). Taymour geeft sinds 2021 les aan de Lebanese Academy of Fine Arts.

 • Farah Hasanbegović

  Farah Hasanbegović is een filmmaker uit Bosnië en Herzegovina die werkt aan geanimeerde documentaires. Vertrekkend vanuit hun eigen ervaringen van opgroeien in het door oorlog verscheurde Bosnië, onderzoeken Farah's films de unieke emotionele ruimte van de naoorlogse transitie en zoeken ze naar audiovisuele benaderingen om te ontwarren van trauma, isolatie en onzekerheid. Farah put uit een sterke band met hun jeugd om grillige persoonlijke films te maken die de grenzen van privé- en burgerlijke identiteit in twijfel trekken. Farah is afgestudeerd aan film.factory en Doc Nomads en hun films zijn vertoond in competities op Visions du Reel, Sarajevo Film Festival, Ji.hlava, Doclisboa, Zagrebdox, Dokufest en daarbuiten en zijn gekwalificeerd voor de Academy Awards. In 2023 was Farah finalist voor ZVONO, de belangrijkste prijs voor jonge beeldende kunstenaars uit Bosnië en Herzegovina. Farah is momenteel een van de Programmeurs van de Toekomst bij Eye Filmmuseum.

Details

Productiejaar

2024

Lengte

60 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Programmeurs van de Toekomst 2024

Drie nieuwe Programmeurs van de Toekomst presenteren in juli hun filmprogramma's in Eye Filmmuseum. Met films tegen de wanhoop, een kleurrijke trip door de menselijke psyche via animatiefilms, en cinema die je zintuigen op scherp stelt.

Lees meer
campagnebeeld Programmeurs van de Toekomst 2024

Mede mogelijk gemaakt door

logo Fonds 21
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op