Skip to content
In een getekend landschap roken felgekleurde bloemen sigaretten met grote rookwolken, een klein menselijk figuur in een paars pak springt vanaf een bloem de lucht in

still Goodbye Jérôme! (Au revoir Jérôme!) (Gabrielle Selnet, Adam Sillard & Chloé Farr, FR 2022)

Programmeurs van de Toekomst 2024

9 — 24 juli 2024

still uit Just Don’t Think I’ll Scream (Frank Beauvais, FR 2019)

still Just Don’t Think I’ll Scream (Frank Beauvais, FR 2019)

Aileen Ye, Samuël Leemeijer en Farah Hasanbegović vormen de tweede lichting van het jaarlijkse trainingsprogramma voor toekomstige filmprogrammeurs. Zij kozen ook een selectie films voor de Eye Film Player.

Drie nieuwe Programmeurs van de Toekomst presenteren in juli hun filmprogramma's in Eye Filmmuseum. Met films tegen de wanhoop, een kleurrijke trip door de menselijke psyche via animatiefilms, en cinema die je zintuigen op scherp stelt.

still uit Salt (Mateusz Miszczyński, JO 2024)

still Salt (Mateusz Miszczyński, JO 2024)

still uit It Comes From Above (José Permar, HU/MX 2022)

still It Comes From Above (José Permar, HU/MX 2022)

Eye Film Player

De Programmeurs van de Toekomst presenteren elk een aanvullend programma op Eye Film Player. Vanaf 2 juli zijn er elke week nieuwe titels beschikbaar om thuis te bekijken.

Bezoek de Eye Film Player
poster Programmeurs van de Toekomst 2024

Films, Talks & Events

Over het traineeship

Een nieuwe generatie publiek, programmeurs en curatoren groeit op in een fundamenteel andere en voortdurend veranderende samenleving. Gelijkheid en inclusie, de behoefte aan een andere relatie met de natuur en snelle digitale innovaties zijn een dagelijkse realiteit. Om een nieuwe, meer diverse generatie te bedienen, moet ook het culturele veld veranderen. Culturele instellingen moeten zich aanpassen én innoveren. Eye Filmmuseum heeft daarom het talentontwikkelingsprogramma Programmeurs van de Toekomst gelanceerd, een traineeship voor toekomstige programmeurs van film en de kunst van het bewegende beeld, mede mogelijk gemaakt dankzij Fonds 21 Extra.

Mede mogelijk gemaakt door