Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Saodat Ismailova, Two Horizons

Saodat Ismailova: Artist Talk

Saodat Ismailova: Artist Talk

Saodat Ismailova praat over haar werk in deze speciale Artist Talk. Eye presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van deze Oezbeekse regisseur en kunstenaar, winnaar van de Eye Art & Film Prize 2022.

poster Saodat Ismailova  – 18,000 Worlds

Kunstenaar en filmmaker Saodat Ismailova, wier tentoonstelling 18,000 Worlds te zien is in Eye, gaat in gesprek met curator Dina Akhmadeeva (Tate Modern). Akhmadeeva interviewde Ismailova ook voor de publicatie die bij 18,000 Worlds is verschenen. Tijdens het gesprek worden Ismailova's films The Haunted (2017) en Her Right (2020) vertoond. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek.

In de tentoonstelling 18,000 Worlds, met installaties en videowerken, verkent Saodat Ismailova de onzichtbare fundamenten van Centraal-Azië. Ze maakt daarbij gebruik van het persoonlijke en het collectieve geheugen, verbindt mythen met de recente geschiedenis van de regio en onderzoekt de helende werking van spiritueel erfgoed.

Kijk op de tentoonstellingspagina voor de overige publieksprogramma’s rondom de tentoonstelling en de vertoningen van Centraal-Aziatische films die Saodat Ismailova heeft uitgekozen. Ook op de Eye Film Player zijn films te zien die speciaal zijn geselecteerd voor 18,000 Worlds.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2023

Lengte

90 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Saodat Ismailova

In 18,000 Worlds verkent Saodat Ismailova de onzichtbare fundamenten van Centraal-Azië. Ze gaat van het persoonlijke naar het collectieve geheugen, verbindt mythen met de recente geschiedenis van de regio en onderzoekt de helende werking van spiritueel erfgoed. De kunstenaar en filmmaker ontving in 2022 de Eye Art & Film Prize voor haar oeuvre, waarin ze aandacht besteedt aan de complexe, gelaagde cultuur van haar moederland. Dit is haar eerste grote overzichtstentoonstelling.

Lees meer
campagnebeeld Saodat Ismailova 18,000 Worlds
Saodat Ismailova (© Maarten Nauw) Eye Art Film Prize Winners opening
Saodat Ismailova, Stains of Oxus, 2016
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op