Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Shadow1

Shadows and Fog

Woody Allen / US, 1992

Ode aan de Duitse expressionistische cinema. Allen strooide kwistig met verwijzingen naar Bergman, Kafka, Fellini, Lang en Brecht en varieerde daarop met zijn eigen zwarte humor, filosofie en stijlgrapjes. Het resultaat: een sfeervol komisch klaaglied met John Malkovich als clown en Madonna als slangenmens. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van Woody Allen.

Poster 96

Een timide boekhouder (Woody Allen) wordt valselijk beschuldigd van een serie gruwelijke moorden. Een opvliegende circusartieste (Mia Farrow) helpt hem aan een dolle volksmenigte te ontkomen. Tussen de lange schaduwen en mistflarden van de nachtelijke stad verandert zijn leven.

De film – een van Allens duurste – werd gedraaid op een van de grootste filmsets in New York, maar bleek geen commercieel succes, ondanks de memorabele zwart-witfotografie van Carlo di Palma, die ook met Bertolucci en Antonioni werkte. En ondanks de schitterende cast, onder wie Jodie Foster en John Cusack.

M en Shadows and Fog zijn 11 augustus te zien in een double bill-voorstelling. Inleiding door filmhistorica Helen Westerik, voorafgaand aan Langs klassieker.

Double bill-tickets zijn uitsluitend te koop aan de EYE-kassa, niet online. Een double bill-ticket kost €16,- in plaats van € 20,- voor twee losse voorstellingen. (Vrienden betalen € 12,-.). Let op: kaartjes zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

1992

Productieland(en)

US

Originele titel

Shadows and Fog

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

De komedies van Woody Allen

Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen honderd jaar? In De komedies van Woody Allen belicht Eye zijn omvangrijke oeuvre, van de zelden meer vertoonde ‘early, funny ones’ uit de vroege jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Lees meer
campagnebeeld De komedies van Woody Allen
Shadow2
Shadow3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op