Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans 2022 Shorts 1 I Just Wanna Dance

Shorts 1

Cinedans Festival 2022

Een selectie van de beste korte dansfilms, met een verscheidenheid aan dansstijlen en filmische benaderingen, strijden in de International Short Film Competition. Elke vertoning wordt afgesloten met een korte Q&A met internationale filmmakers en gasten.

poster Cinedans Festival 2022
You Wanted Rivers (Magdalena Zielinska, PL 2021, 7’)

Choreography: Anita Sawicka, Pawel Abramowicz

Een jong stel heeft het niet gemakkelijk in de uitgestrektheid van de woestijn. We krijgen nooit wat we willen. We zijn nooit gelukkig met wat we krijgen. You Wanted Rivers gaat over verlangens die ons uitputten, die ons riskante paden doen bewandelen en ons voor altijd dorstig en blind houden.

In Velvet (Jessica Kennedy, Megan Kennedy, IR 2021, 11’)

Choreography: Jessica Kennedy, Megan Kennedy

Een kind alleen op een strand, een man komt aangelopen. Samen gaan ze op reis, rijdend door het Ierse landschap van groene parken en buitenwijken in aanbouw. Er is een onbestemde ruimte tussen het kind en de man. Zullen ze hun reis samen vervolgen of apart verder gaan?

Walks With Me (Kati Kallio, FI 2021, 11’)

Choreography: Kati Kallio

De 80-jarige Sanna woont alleen met haar herinneringen en kamerplanten. Op een dag ziet Sanna vanuit haar raam een gebeurtenis waardoor herinneringen aan haar vrienden terugkomen en zij haar eigen eenzaamheid opmerkt.

Agnes (Julia Franken, Julia Riera, DE 2021, 10’)

Choreography: Julia Riera

We zien een vrouw in een duet met de camera. De dynamiek tussen hen roept vragen op, wie daagt wie uit? Is zij het oog van de camera of is zij het die bepaalt wat er wordt onthuld? Een spel tussen macht en onmacht, projectie en zelfbeschikking.

SHIFTING TOOLS (Mattia Cursi, Francesca Santamaria, IT 2020, 1’)

Choreography: Francesca Santamaria

Een bewegend lichaam is een perfecte machine waarin alle elementen een voortdurend spel spelen van verschuivingen, vervangingen en variaties. De camera wordt de speler die de oneindige mogelijkheden combineert en die zich vanuit verschillende perspectieven openbaren. De vraag is: wie is de dirigent van dit orkest?

Soldaderas (Camila Arroyo, MX 2021, 10’)

Choreography: Camila Arroyo

Soldaderas is een eigentijdse interpretatie van de Soldaderas: de vrouwelijke strijders van de Mexicaanse revolutie in 1910. Het choreografische portret volgt een vrouw terwijl ze zich een weg door Mexico-Stad danst, terwijl haar bewegingen en zelf bedachte rituelen worden vastgelegd.

The Wall (Vladyslav Detiuchenko, UA 2020, 14’)

Choreography: Vladyslav Detiuchenko

De Berlijnse muur is een symbool van totalitarisme, scheiding en beperking. Daarom kan de val van de muur gezien worden als een symbool van vrijheid en mensenrechten. The Wall zet lichaamstaal in om een eigen kijk op vrijheid, liefde en individualiteit te laten zien, die over de grenzen heen reikt.

I Just Wanna Dance (Amanda Beane, US 2021, 4’)

Choreography: Abdiel Jacobsen, Shay Dixon

Twee dansers reizen door verscheidene genres van partnerdans, terwijl homofobie en effeminofobie aan de kaak wordt gesteld. De dansers bewegen zich door de verschillende dansstijlen zoals de mambo, lindyhop en hiphop terwijl ze een relatie ontwikkelen, maatschappelijke normen doorbreken en in het reine komen met platonische intimiteit.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

91 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 Shorts 1 AGNES
Cinedans 2022 Shorts 1 In Velvet
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op