Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Such men are dangerous eye filmmuseum01

Such Men Are Dangerous

Kenneth Hawks / US, 1930 / 75 min.

Het had een dráák van een film kunnen worden, want de storyline wijkt niet af van die van de bouquetreeksroman. Dankzij het optreden van Bela Lugosi en Hedda Hopper, en de inzet van spectaculaire vliegscènes, werd Such Men Are Dangerous een interessant relict uit de overgangsperiode, toen Hollywood van stille producties overschakelde naar de geluidsfilm. Componist Martin de Ruiter begeleidt op de piano.

Poster such men are dangerous eye filmmuseum

Kenneth Hawks maakte een bitter-komisch verhaal over de rijke maar tevens zeer lelijke zakenman Ludwig Kranz die de mooie jonge Eleanor trouwt. Tijdens het huwelijksfeest vlucht de bruid; Kranz besluit een dodelijk vliegtuigongeluk te ensceneren en laat zijn gezicht door een plastisch chirurg verbouwen om een andere identiteit aan te nemen. Als “Pierre Villard” weet hij het hart van Eleanor wel te raken.

speelstijlen

Such Men are Dangerous werd destijds als geluids- én als stille film uitgebracht. Opmerkelijk zijn de verschillende stijlen van de acteurs: Lugosi (beroemd als graaf Dracula) en Hopper werken nog met expressieve gezichtsuitdrukkingen die verbazing of verdriet suggereren, terwijl Albert Conti en Warner Baxter meer ingehouden acteren.

Regisseur Kenneth Hawks kwam om het leven toen zijn volgvliegtuigje met crewleden crashte bij de opnamen van Kranz” parachutesprong.

Details

Regisseur

Kenneth Hawks

Productiejaar

1930

Productieland(en)

US

Originele titel

Such Men Are Dangerous

Lengte

75 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Such men are dangerous eye filmmuseum03
Such men are dangerous eye filmmuseum02
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op