Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Melanie bonajo communication with the non humanstill2

The One Minutes: Melanie Bonajo, Communication with the Non-Human

Kunstenaar Melanie Bonajo is deze avond curator van een nieuwe One Minutes-serie, Communication with the Non-human, met een vertoning van de eerste episode van haar keuzefilm Kwaidan.

Melanie bonajo communication with the non humanstill3 0

Bij de tentoonstelling Close-Up - A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands, heeft The One Minutes kunstenaars Felix Burger, Janis Rafa, Helen Dowling en Melanie Bonajo uitgenodigd om een ​​reeks van éénminutenfilms samen te stellen.

Na een Q&A met de aanwezige makers van One Minutes, introduceert Melanie Bonajo haar keuzefilm Kwaidan, de eerste episode The Black Hair (40 minuten). In The Black Hair verlaat een arme samoerai zijn ware liefde om te trouwen voor geld. Na een rampzalig huwelijk keert hij terug naar zijn eerdere vrouw, maar ontdekt dat er iets griezeligs met haar aan de hand is.

Het rijke oeuvre van Melanie Bonajo is te bekijken als een multidisciplinaire reisgids naar plaatsen waar mensen niet vaak naartoe gaan, fysiek of mentaal. In haar videotrilogie Night Soil verkent ze de veranderende relatie tussen de moderne mens en zijn omgeving.

In Fake Paradise (2014) proberen Bonajo”s personages een ​​geestverruimend toestand te bereiken door middel van hallucinogene stimulerende middelen en rituelen. Haar werk Economy of Love (2015), te zien op de tentoonstelling Close-Up in EYE, richt zich volledig op het lichaam zelf en toont een afwisselend wanhopige, hoopvolle en hectische zoektocht naar intimiteit en plezier.

Details

Melanie bonajo communication with the non humanstill3
Melanie bonajo communication with the non humanstill
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op