Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still 1 down by law

The Sound of Jarmusch + Down by Law

Films van Jim Jarmusch waarin de muziek geen rol speelt, zijn vrijwel ondenkbaar. Eye on Sound: POP! brengt een ode aan de scores en soundtracks van Jarmusch' films met een live optreden van een bijzondere gelegenheidsformatie. Aansluitend: Down by Law, met Tom Waits, John Lurie en Roberto Benigni. 

Down by law poster

Screamin' Jay Hawkins, Elvis Presley, Wu-Tang Clan, Otis Redding, Tom Waits en Roy Orbison: zonder deze artiesten zouden de films van Jim Jarmusch een heel andere impact hebben gehad.

Een voor de gelegenheid samengestelde band brengt live de betekenis van de muziek voor Jarmusch' films in herinnering. Met: Thijs Havens (Tice Fires, The Vagary) op gitaar, Bram Kniest (St. Tropez) op drums, Teun Hieltjes (St. Tropez, 4B2M) op bas, Kars van den Heuvel (The Mighty Breaks) op sax en Eye-programmeur Martin de Ruiter op toetsen.

Down by Law (Jim Jarmusch, US 1986, 107')

Tom Waits (“DJ Zack”), John Lurie (“pooier Jack”) en Roberto Benigni (“verdwaalde toerist”) ontsnappen uit een gevangenis in de bayou van Louisiana en proberen de draad van hun onthechte levens op te pakken.

Jarmusch volgt het wonderlijke trio, en laat Benigni schitteren in een in hilarisch Italo-Engels afgeleverde monoloog over zijn moeders kookkunsten.

Jarmusch schreef de film met de muziek van Tom Waits in zijn hoofd; het nihilistische, droogkomische Jarmusch-universum dat in Down By Law wordt gecreëerd is bijna onvoorstelbaar zonder Waits' broeierige, opzwepende “swamp-blues”.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eye on Sound: POP!

Rapper Tupac Shakur, poplegende David Bowie en singer-songwriter Björk: wat hebben ze met elkaar te maken en wat doen ze in het filmmuseum? Ontdek het bij Eye on Sound: POP!, een programma over de innige band tussen popmuziek en film, met speelfilms, documentaires, live optredens en talkshows.

Lees meer
still The Man Who Fell to Earth
Still 3 down by law
Still 6 down by law
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op