Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sound of music 1

The Sound of Music

The hills are alive again! Vertoning van deze onverwoestbare musical in een gloednieuwe 70mm-kopie. Ondanks de vrijgevochten sixtiesidealen van vrije liefde en vrouwenemancipatie bleef de film rond baron Von Trapp, zijn zeven kinderen en de onconventionele gouvernante Maria (Julie Andrews) tot diep in de jaren zeventig een van de meest populaire Hollywoodtitels. En ook nu nog - ruim vijftig jaar na de première - weet de film jong en oud te ontroeren.

Sound of music 1 sheet 70mm emailable

Oostenrijk, 1938. Als na de Anschluss jonge nazi”s schreeuwend door de straten van Salzburg trekken, vraagt weduwnaar baron Von Trapp, een fatsoenlijk man die hecht aan orde en tucht, zich af waar het met de wereld en zijn schare kinderen heen moet. Gelukkig is er de zeer gelovige maar onorthodoxe non Maria; op aanraden van haar moeder-overste wordt ze gouvernante van de Von Trappjes en brengt ze de nodige veranderingen binnen het huishouden teweeg.

frisgewassen

Meer storyline is niet nodig voor een van de beroemdste Hollywoodmusicals, die opent met een spectaculair shot van de Alpen waar een frisgewassen Julie Andrews van de dito frisgewassen omgeving staat te genieten. Waarna later in de film de hele familie uitbarst in de Rodgers & Hammerstein-songs die de ruggengraat van deze romantische musical-met-dramatische-ondertoon vormen, zoals “Do-re-mi”, “Edelweiss” en “Climb Ev”ry Mountain”. Het befaamde componistenduo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II tekende ook voor de theatermusical. Vijf Oscars vielen The Sound of Music ten deel, waaronder die voor beste film, beste regie en beste muziek.

Deze film wordt vertoond met 15 minuten pauze

Details

Soundofmusic 2
Soundofmusic 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op