Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Squid3

The Squid and the Whale

Noah Baumbach / US, 2005 / 81 min.

Ter gelegenheid van de Nederlandse première van While We’re Young is in EYE een aantal eerdere films van de New Yorkse regisseur te zien. In The Squid and the Whale registreert  Baumbach vier levens in crisis: het resultaat is een tragikomisch portret van snobby New Yorkse intellectuelen die verteerd worden door gefnuikte ambities. Oscarnominatie voor beste scenario (van Baumbach).

1 squid and the whale

Regisseur Noah Baumbach onderzoekt wat de effecten zijn van een scheiding. New York, Brooklyn, 1986. Het huwelijk van de Berkmans - een schrijversechtpaar - staat op springen; zonen Walt en Frank proberen het hoofd boven water te houden en kiezen partij. De moeder raakt vervreemd van haar gezin en heeft een buitenechtelijke affaire. De jongste zoon krijgt problemen op school. Baumbach registreert vier levens in crisis en tekent en passant een tragikomisch portret van snobby New Yorkse intellectuelen die verteerd worden door gefnuikte ambities. Oscarnominatie voor beste scenario (van Baumbach).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Noah Baumbach

Productiejaar

2005

Productieland(en)

US

Originele titel

The Squid and the Whale

Lengte

81 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Squid4
Squid1 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op