Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kaboom 2024 This Is Sox2 Dutch 1

This is Sox2 Dutch

NL, 2024

Oké, we geven het toe. De Nederlandse cultuur heeft wat vreemde kantjes.

poster Kaboom Animation Festival 2024

En ja, misschien zijn onze gewoontes soms moeilijk te begrijpen voor mensen die hier niet zijn opgegroeid. Nadat Draw Soso (Soyeon Lee) van Zuid-Korea naar Nederland verhuisde, was ze stomverbaasd door de Nederlandse cultuur. Ze zocht een manier om die beter te begrijpen, maar er was een groot gebrek aan content in het Engels. Vaak vond ze enkel saaie boeken vol clichés. Je weet wel: over windmolens, kaas en tulpen. Pas na vier jaar leerde ze via lokale vrienden écht de Nederlandse cultuur kennen. En daarom maakte Soyeon Lee een boek (This is Sox2 Dutch) om nieuwkomers te helpen die worstelen met de cultuur of voor Nederlanders die soms eens in het ongewisse zijn over hun eigen landscultuur.

Deze expo gaat in dialoog met de bezoeker via een interactieve ervaring. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld Nederlandse klompen passen (een must!), maar ze vinden er ook vijf houten sculpturen zoals jacuzziboten, een hondentoilet, de politie te paard en bierkratten. De Nederlandse cultuur mag dan af en toe wat bizar overkomen, ze is nog steeds de moeite waard om te ontdekken!

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2024

Productieland(en)

NL

Originele titel

This is Sox2 Dutch

Onderdeel van

Kaboom 2024

Home sweet home. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Thuis is waar het hart is. Er is geen plek zoals thuis. Wat betekent thuis voor jou? Wat als het niet langer een plaats is, maar een object, een persoon, een herinnering, een smaak, een taal, een geur of een beeld?

Lees meer
campagnebeeld  Kaboom Animation Festival 2024
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op