Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Users 1

Users

Natalia Almada / US, 2021 / 81 min.

Wat als machines alles beter kunnen dan wij? Houden onze kinderen straks meer van perfecte apparaten dan van hun imperfecte ouders? Dit beeldessay (U.S. Documentary Directing Award op Sundance) stelt spannende, actuele vragen.

poster IDFA 2021

Een baby wordt in slaap gesust in zijn wieg. Het bedje schommelt vanzelf, sneller en sneller, en speelt dromerige geluiden af waardoor de oogjes van de baby langzaam maar zeker dichtvallen. Een moeder vraagt zich af: zullen mijn kinderen net zoveel van mij houden als van de alomtegenwoordige apparaten die perfect voor ze zorgen?

Wisselend tussen beelden uit haar persoonlijke leven en de wijde wereld daaromheen observeert regisseur Natalia Almada onze omgeving: de natuur én hoe wij die hebben geïnfiltreerd, naar onze hand gezet of in brand gestoken. Zo kijken we mee – met evenveel vrees als verwondering – naar een planeet waar haar kinderen gevaar lopen door klimaatverandering en tegelijk volledig vertrouwen op technologie om voor hen te zorgen.

Users is een essayistische documentaire (winnaar van de U.S. Documentary Directing Award op Sundance 2021) die je met dromerige muziek in een bijna meditatieve staat brengt, waarin je ontvankelijk wordt voor het overdenken van de relatie tussen mensen en technologie. En waarin je ongetwijfeld tot mooie, kritische en angstaanjagende conclusies komt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Natalia Almada

Productiejaar

2021

Productieland(en)

US

Lengte

81 min.

Taal

English, Spanish

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Still Users 2
Still Users 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op