Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Researchlabs 2023 Uv A Applied 1 3

UvA – Come to Life: Movement on Screen

Researchlabs 2023: UvA – Come to Life: Movement on Screen

Come to Life presenteert drie films uit de Eye-collectie en twee video's die beweging en stilstand op het filmdoek op verschillende manieren onderzoeken. Door het camerawerk, de montagetechnieken en de gekozen onderwerpen maken ze van beweging de drijvende kracht van hun werk.

poster Researchlabs 2023
Bala II van Janica Draisma gebruikt een ritmische montage in een choreografie tussen klassieke dans en mime. FX Messerschmidt van René Hazekamp gebruikt dramatische camerabewegingen om de statische beelden van een museumopstelling tot leven te wekken. Kelly Sears speelt met de conventies van instructievideo's door in Applied Pressure de lichamelijke gevolgen van een trauma te onderzoeken.

Nan Wangs 16mm-werk Dust Poetry stapelt fijne deeltjes met organisch materiaal in een directe animatietechniek. Total Body Workout van Kexin Hao betrekt het publiek actief bij een reeks bewegingen van top tot teen. De film verwijst naar de traditie van groepsgymnastiek en -trainingen in Azië, de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten om het verleden te opnieuw vorm te geven in een totale lichamelijke ervaring.

Dit programma wordt georganiseerd door studenten van het MA-programma van de Universiteit van Amsterdam in Preservation and Presentation of the Moving Image: Elena Albuerne, Mailijai Baldé, Vy Đặng, Sophia Haid, Finn Jubak, Maria Paula Lis, Anastasia Mathews, Amber Mota, Magdalena Steffan en Andrei Vilcov.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2023

Lengte

57 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Researchlabs 2023

Tijdens de jaarlijkse ResearchLabs is Eye een ontmoetingsplaats voor studenten van academies en universiteiten die samenkomen om er hun eigen werk te presenteren en dat van anderen te bekijken.

Lees meer
Researchlabs 2023 VR Academy
Researchlabs 2023 Uv A Dust Poetry
Researchlabs 2023 Uv A Kexin Hao
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op