Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)

Volcano

Roman Bondarchuk / UA, DE, 2018 / 106 min.

In deze absurdistische roadtrip vol wrange humor strandt een tolk in Zuid-Oekraïne waar hij een anarchistische parallelle wereld ontdekt. Het uitgestrekte steppegebied nabij de Krim blijkt een raadselachtige plek die alle rationele wetten tart. 

poster Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)
OVSE-tolk Lukas strandt tijdens een inspectiebezoek aan een militaire controlepost op de steppe iets ten noorden van de Krim. De verdwaalde stadsjongen vindt onderdak in het huis van de kleurrijke Vova. Hij gidst hem door een wereld die zijn verbeelding te boven gaat. Lukas komt terecht in een absurdistisch universum waarin het leven volkomen los lijkt te staan ​​van elke herkenbare structuur.

Deze satirische roadmovie dompelt je onder in het Zuid-Oekraïense landschap, waar Lukas doorheen reist. Door de suggestieve weergave van de omgeving wordt het Zuid-Oekraïense landschap zelf een personage. Lukas heeft daarbij een dubbelzinnige identiteit: hoewel hij uit Kyiv komt, wordt Lukas voortdurend aangezien voor een Duitser vanwege zijn naam en betrokkenheid bij de internationale organisatie.

Programmeurs van de Toekomst

Volcano is onderdeel van het programma Not a Map But a Trace: Former Soviet Land Reclaimed, samengesteld door Programmeur van de Toekomst Kseniia Bespalova. De films die ze uitzocht volgen alternatieve visuele geografieën van de voormalige Sovjet-Unie. Ze tonen beschadigde landschappen die de herinnering aan de onderdrukking nog altijd in zich dragen. Zo worden de landschappen heroverd op de overheersende verhalen van het staatssocialisme.

Eerste lichting

Drie Programmeurs van de Toekomst presenteren deze zomer hun eerste filmprogramma's in Eye. Ze behoren tot de eerste lichting van een traineeship voor toekomstige filmprogrammeurs, in 2022 opgezet door Eye.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Roman Bondarchuk

Productiejaar

2018

Productieland(en)

UA, DE

Originele titel

Вулкан

Lengte

106 min.

Taal

Ukrainian, English

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Programmeurs van de toekomst

Drie Programmeurs van de Toekomst presenteren deze zomer hun eerste filmprogramma's in Eye Filmmuseum. Programmeurs Janilda Bartolomeu, Korée Wilrycx en Kseniia Bespalova behoren tot de eerste lichting van een talentontwikkelingsprogramma voor toekomstige filmprogrammeurs, in 2022 opgezet door Eye. Met cinema uit de Afro-diaspora die tegen de enkelvoudige realiteit ingaan, vrouwelijke kunstenaars over mannelijkheid en alternatieve visuele geografieën van de voormalige Sovjet-Unie.

Lees meer
campagnebeeld Programmeurs van de Toekomst
still Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)
still Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op