Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still We Students

We, Students! + Talk Hosted by One World

0 / 118 min.

Lichtvoetig portret van het studentenleven van Aaron, Benjamin, Nestor en Rafiki in de Centraal-Afrikaanse Republiek. In het zeer arme land houden de vrienden hun hoop gericht op de toekomst. Bekroond op IndieLisboa en Cinéma du Réel.

poster IDFA 2022

Maak kennis met de vriendengroep van Aaron, Benjamin, Nestor en Rafiki, economiestudenten van de universiteit van Nangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. De jongens leiden een leven als iedere andere student: een wereld van feestjes, bijbaantjes, eeuwig geldgebrek, flirten, examenstress. Toch zijn deze jongens en hun vriendinnen extra gemotiveerd. Ze voeren veel politiek en maatschappelijk gemotiveerde discussies, en zitten vol plannen om hun onderontwikkelde land uit de poel van armoede en corruptie te trekken en een eigen toekomst op te bouwen. Tot die tijd is het een kwestie van goede cijfers halen, zelf de was doen, eten maken, geld verdienen met stom werk – en de camera van Rafiki is erbij. Hij richt de lens op zijn vrienden in alle mogelijke situaties. Dat levert weer nieuwe dimensies op, bijvoorbeeld op als een van hen – in tranen nadat hij voor een examen is gezakt – de filmmaker vraagt of die hem eigenlijk wel ziet als vriend, of vooral als filmpersonage?

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

0

Originele titel

We, Students! + Talk Hosted by One World

Lengte

118 min.

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op