Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still While We Watched

While We Watched

Vinay Shukla / IN, GB, 2022 / 94 min.

Is er nog toekomst voor onafhankelijke journalistiek? In India moet de serieuze nieuwszender NDTV, met Ravish Kumar als gezichtsbepalende journalist, zich staande houden te midden van toenemende desinformatie en polarisatie.

poster IDFA 2022

Onafhankelijke journalistiek staat overal ter wereld onder grote druk, en ook India tuimelt in de afgrond. Journalist Ravish Kumar, het gezicht van de nieuwszender NDTV, probeert zich staande te houden terwijl hij en zijn collega’s worden getroffen door oprukkend nepnieuws, dalende kijkcijfers en bezuinigingen. Maar terwijl het nieuwslandschap achteruitholt, verdwijnt de grond onder zijn voeten. De beroepsstandaard wordt uitgehold door luidruchtige, polariserende, schreeuwerige tv-debatten, waar bewijsvoering ondergeschikt wordt gemaakt aan sentiment.

In dit urgente portret van een nieuwsredactie volgt de camera de getormenteerde Kumar twee jaar lang bij redactievergaderingen, op reportage en tijdens tv-uitzendingen. Is er nog budget om een verslaggever te sturen? Zijn er nog kijkers die de feiten en analyses willen horen? Kan zijn serieuze programma overleven? Of wordt het de zwanezang van de rede – gesmoord in senstatiezucht, desinformatie en kijkcijfergestuurde redactiebesluiten?

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Vinay Shukla

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IN, GB

Lengte

94 min.

Taal

Hindi, English

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op