Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Youth (Spring) (Wang Bing, FR/NL/LU 2023)

Youth (Spring)

Bekijk trailer

Wang Bing / CN, FR, NL, 2023 / 215 min.

Wang Bing, een van de grootste hedendaagse filmmakers, volgde zes jaar lang de slopende werkdagen van jonge textielarbeiders en legt de onzichtbare wereld van China’s lokale economie vast. Zijn camera vindt daar toch een sprankje hoop, meeslepend en levendig gefilmd.

poster Youth (Spring) (Wang Bing, FR/NL/LU 2023)

Zhili, 150 km van Shanghai. In deze stad die zich toelegt op de textielproductie, komen jonge arbeiders uit alle plattelandsgebieden die door de Yangtze-rivier worden doorkruist. Ze zijn begin twintig, delen slaapzalen en kletsen in de gangen. Ze werken onvermoeibaar om op een dag een gezin te kunnen stichten, een huis te kunnen kopen of een eigen werkplaats te kunnen opzetten.

Tussen hen worden vriendschappen en liefdesaffaires gemaakt en verbroken, afhankelijk van de seizoenen, faillissementen en familiedruk. Het constante gezoem van naaimachines vormt de soundtrack van hun leven. Wangs meeslepende, levendige portret is het eerste deel van een trilogie en werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Film Festival 2023.

Over de filmmaker

Wang Bing (1967) maakte in 2002 West of the Tracks, een negen uur durende film documentaire over de teloorgang van een enorme industriezone in Noordoost-China. Tegenwoordig wordt de film als een meesterwerk beschouwd, maar ook als een voorbode van de nieuwe mogelijkheden door het digitale tijdperk.

Sindsdien is hij blijven werken in dezelfde modus: buiten het systeem en altijd aan zeer uitdagende onderwerpen, zoals de anti-rechts Campagne van eind jaren vijftig (Fengming, een Chinees Memoir en The Ditch), extreme armoede (Man with No Name en Three Sisters) en het leven in een psychiatrische inrichting ziekenhuis (Til Death Do Us Part).

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Wang Bing

Productiejaar

2023

Productieland(en)

CN, FR, NL

Originele titel

Youth (Spring)

Lengte

215 min.

Taal

Mandarin Chinese

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Youth (Spring) (Wang Bing, FR/NL/LU 2023)
still Youth (Spring) (Wang Bing, FR/NL/LU 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op