plan je bezoek

Het spectaculaire gebouw van EYE is een blikvanger aan het IJ.

De ruime, voor iedereen gratis toegankelijke Arena met bar-restaurant biedt een weids, filmisch uitzicht over het water en de stad. Het Panorama, de permanente presentatie over de collectie van EYE en over de technologische ontwikkeling van film, is ook gratis te bezoeken. Voor de filmvertoningen en de grote wisselende tentoonstellingen in de expositieruimte op de tweede verdieping is een ticket verkrijgbaar bij de entreebalie. De tentoonstelling is gratis voor Museumkaarthouders.

EYE is gemakkelijk met de auto en met openbaar vervoer te bereiken via station Amsterdam Centraal.

contact

bezoekadres
IJpromenade 1, 1031KT Amsterdam
(NB! kies bij GPS navigatie voor Tolhuisweg 5, op veel navigatiesystemen is IJpromenade niet goed vindbaar)

postadres
Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam

telefoon
algemeen: +31(0)20-5891400
reserveringen restaurant: +31(0)20-5891402

e-mail
algemeen: info@eyefilm.nl
reserveringen restaurant: info@eyebarrestaurant.nl

Kamer van Koophandel
41199826

BTW-nummer
NL002957978.B01

tickets
Tickets zijn te koop aan de kassa (IJpromenade 1, Amsterdam) en via de agenda op deze website. Wij verzoeken u de tickets uitgeprint mee te nemen naar EYE. NB! Aan onze kassa kan alleen met pin en creditcard worden betaald (dus niet met contant geld). U kunt online betalen met iDeal en creditcard.De online voorverkoop stopt 30 minuten voor de aanvang van de film. 

reserveren

Het is niet mogelijk om kaarten voor filmvoorstellingen te reserveren. Alleen U&EYE-pashouders en Cineville-pashouders kunnen kaarten reserveren. Cineville- reserveringen via www.eyefilm.nl/cineville
Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang. 

toeslagen

Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. 

film

Regulier€ 10,00
Reductie*€ 8,50
Vriend**€ 7,50
Kind (t/m 11 jaar)***€ 7,50
Cineville, NFC, KNFGRATIS (bij sommige films gelden toeslagen)
10-rittenkaart (alleen te koop aan onze kassa)€ 80,-

tentoonstelling

Regulier€ 9,-
Reductie*€ 7,50
Vriend**€ 6,50
MuseumkaartGratis
Kinderen t/m 11 jaarGratis
Combiticket expositie & film€ 15,-


cinema concert

Regulier€ 15,00
Reductie *€ 13,50
Vriend**€ 12,50
Kind (t/m 11 jaar)***€ 12,50
Cineville€ 5,00 * De Reductieprijs geldt voor CJP, 65+, Bibliotheekpas, Studentenpas, Stadspas en Huisvuilpas Amsterdam-Noord. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun pas (niet voor de tentoonstelling).

** De Vriend-prijs geldt voor Vrienden van EYE. De Vrienden-pas dient aan de zaal getoond te worden.

*** Bij kinderen onder de 12 jaar moet altijd een begeleider aanwezig zijn bij filmbezoek.

CJP-pas
Met een CJP-pas krijg je korting op tickets. Klik hier om direct een pas aan te vragen.

tickets retourneren
De Bezoeker is niet gerechtigd tot verkrijging van restitutie van de toegangsprijs of enige andere vergoeding (i) in geval van verlies of diefstal van zijn/haar toegangsbewijs of (ii) in geval de Bezoeker het toegangsbewijs van een derde anders dan het Theater heeft verkregen en deze afdracht van de toegangsprijs door de derde aan het Theater om redenen aan de zijde van de derde niet plaatsvindt, of (iii) het evenement tot bijwoning waarvan het toegangsbewijs recht geeft om niet aan het Theater verwijtbare redenen geen doorgang vindt. Indien de Bezoeker om welke reden dan ook geen gebruik maakt van het toegangsbewijs, komt dit voor zijn/haar eigen rekening. Een eenmaal verkregen toegangsbewijs kan niet worden geruild. In deze gevallen vindt evenmin restitutie van de toegangsprijs plaats.

laatkomersbeleid
Na aanvang van de film is geen toegang meer mogelijk. Houdt u hier rekening mee?

kijkwijzer
EYE houdt zich aan de wettelijke voorschriften van de Kijkwijzer. Voor films van 16 jaar een ouder moeten bezoekers legitimatie kunnen overleggen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet zelfstandig naar films of het Panorama maar altijd onder begeleiding van een volwassene.

honden
Honden zijn alleen toegestaan in EYE-arena, niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan.

 

openingstijden
Kassa
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

LET OP: EYE accepteert geen contant geld. Aan de kassa van EYE kan alleen met pin en creditcard betaald worden!

Museumshop
Dagelijks: 11.00 - 21.00

Expositie
Dagelijks: 11.00 - 19.00
Vrijdag: 11.00 - 21.00

Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden is de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gesloten. De gratis toegankelijke presentatie in het Panorama is het gehele jaar te bezichtigen.

Het Panorama
Dagelijks: 10.00 - 21.00 (gratis toegankelijk)
Schoolgroepen dienen minimaal 4 weken voor een bezoek contact op te nemen via educatie@eyefilm.nl

EYE bar-restaurant
zo t/m do: 10.00 - 01.00
vrij & za: 10.00 – 02.00

Vakantie- en feestdagen:
Met Kerst is EYE gewoon geopend. Op 31 december sluit EYE om 18.00. Op nieuwjaarsdag bent je welkom vanaf 10.00. Op Koningsdag zijn wij gesloten.


 

 

bereikbaarheid openbaar vervoer

Trein
EYE ligt recht tegenover Amsterdam-Centraal Station. Bij aankomst op het Centraal Station neem je de uitgang aan de Noordzijde; vanaf hier is EYE al duidelijk te zien.  Neem vervolgens de gratis pont (richting Buiksloterweg) om het IJ over te steken.

Pont
Vanaf Amsterdam-Centraal Station gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). Je kunt opstappen op de twee middelste pontons. Sla na aankomst in Amsterdam-Noord direct linksaf: te voet ben je binnen drie minuten bij EYE. 

Bus
Vanuit Amsterdam-Noord stopt bus 38 bij de halte Buiksloterwegveer, vlak naast EYE
(tot 20.00 uur 's avonds, zondag vanaf 11.00 uur). Bus 105 (niet op zondag) en  bus 109 (niet in de avond en niet in het weekend) stoppen bij halte Hagedoornplein, op 12 minuten loopafstand van EYE. 

autoroute en parkeren

Navigatie
Op veel navigatiesystemen is ons adres IJpromenade 1 (nog) niet vindbaar, u navigeert het best naar Tolhuisweg 5.

Route
EYE is bereikbaar via de IJtunnel en de Ringweg A10. Vanaf deze wegen neem je:

  • afslag S116 richting S118 over de Johan van Hasseltweg;
  • bij Mosplein linksaf naar de van der Pekstraat;
  • Van der Pekstraat gaat over in Buiksloterweg;
  • meteen in de eerste bocht rechtsaf de Tolhuisweg in;
  • bij de Tolhuisweg tweede linksaf, hier bevindt zich een (onbewaakt) parkeerterrein (€ 1,- per half uur, eerste halfuur gratis parkeren).

Onderaan deze pagina is de routekaart ook als PDF te downloaden.

Parkeren
Recht achter het gebouw van EYE is een (betaald) parkeerterrein, met plaats voor ongeveer 100 auto's. De kosten zijn slechts € 1,- per half uur. De parkeerplaats is niet bewaakt: laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. Het parkeerterrein wordt geëxploiteerd door de gemeente Amsterdam (projectbureau Noordwaarts), in afwachting van een parkeergarage voor EYE-bezoekers. Neem bij storingen aan de toegangsapparatuur of aan de betaalautomaat contact op met de Meldkamer Parkeergebouwen tel. 020-5632990. Voor overige vragen of klachten: pgklachten@ivv.amsterdam.nl

Invalidenparkeerplaats
Voor minder validen wordt een parkeerplaats vrijgehouden. Voor deze plaatsen geldt hetzelfde tarief als voor de reguliere parkeerplaatsen.

Bussen
Het parkeerterrein is niet toegankelijk voor bussen. Bussen kunnen via de Buiksloterweg doorrijden naar Café de Pont om passagiers uit te laten stappen.

Leveranciersroute
Leveranciers dienen in de navigatie 'Overhoeksparklaan' of 'Grasweg 1' aan te houden. Aanbellen bij het paaltje, vervolgens doorrijden naar de leveranciersingang.

cineville

EYE is een van de Amsterdamse Cineville-theaters. Alleen de filmvoorstellingen zijn met de Cinevillepas gratis te bezoeken, bij sommige films geldt wel een toeslag (bv. lange films, 3D, lezingen, debatten etc.). Cineville-pashouders kunnen een ticket reserveren door op deze pagina het formulier in te vullen. Een Cineville-ticket kan vanaf anderhalf uur voor de voorstelling worden opgehaald.

openingstijden eye

zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

Let op! Donderdag 2 april sluit ons restaurant en tentoonstelling om 14.00 uur, de laatste film start dan om 15.15 uur

Bekijk al onze actuele films, tentoonstellingen, thema's en festivals

  • Studio Hans Wilschut