plan je bezoek

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

contact

bezoekadres
IJpromenade 1, 1031KT Amsterdam
(N.B.: kies bij GPS navigatie voor Overhoeksplein 1, op veel navigatiesystemen is IJpromenade niet goed vindbaar)

postadres
Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam

telefoon
algemeen: 020-5891400
reserveringen restaurant: 020-5891402

e-mail
algemeen: info@eyefilm.nl
reserveringen restaurant: info@eyebarrestaurant.nl

adres Eye collectiecentrum
Asterweg 26, 1031 HP Amsterdam

Kamer van Koophandel
41199826

BTW-nummer
NL002957978.B01

tickets

Tickets zijn te koop aan de kassa en via de film en tentoonstelling pagina's op deze website. Wij verzoeken u de tickets uitgeprint mee te nemen.

N.B.: Aan onze kassa kan alleen met PIN en creditcard worden betaald, contanten kunnen wij niet accepteren. U kunt online betalen met iDeal en creditcard. De online voorverkoop stopt 90 minuten voor de aanvang van de film.

reserveren
Het is niet mogelijk om kaarten voor filmvoorstellingen te reserveren. Alleen U&Eye- en KNF-leden en Cineville-pashouders kunnen kaarten reserveren. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.

cineville-reserveringen
Als u vanuit de filmagenda navigeert dient u eerst op de pagina van de betreffende voorstelling te klikken, daarna kunt u via de Cineville-knop reserveren. Voor meer informatie over de Cineville-pas klik hier.

cineville-reservering

film

  online kassa
Regulier € 10,- € 10,50
Reductie* € 8,50 € 9,-
Eye Society leden € 7,50 € 8,-
Kind (t/m 11 jaar)** € 7,50 € 8,-
Cineville, NFC, KNF   gratis
10-rittenkaart (alleen te koop aan onze kassa)   € 85,-
I Amsterdam city card / BGL VIP-kaart   € 8,40

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek of lezing of voor 3D-vertoningen kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling

Regulier € 13,-
Reductie*   € 11,50
Eye Society leden € 10,50
Museumkaart / I Amsterdam city card/ BGL VIP-kaart € 3,-
Kind (t/m 11 jaar)** gratis
Jongeren (12 t/m 18 jaar) € 5,-
CJP € 8,-
Cineville € 8,-


* De reductieprijs geldt voor 65+, Studentenpas, Stadspas en Huisvuilpas Amsterdam-Noord. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).

Museumkaart
Bij de kassa kunt u de Museumkaart aanschaffen waarmee u direct een ticket voor de tentoonstelling kunt krijgen.

I Amsterdam-city card
De I Amsterdam-city card kaart in de Eye shop worden gekocht en geeft toegang tot de tentoonstelling en korting voor filmvoorstellingen.

BGL VIP-kaart
Met de BankGiro Loterij VIP-kaart laat de BankGiro Loterij haar deelnemers ervaren wat zij mede mogelijk maken door mee te spelen. De VIP-kaart biedt gratis toegang tot 50 Nederlandse topmusea, kans op toegang tot exclusieve culturele evenementen en tot wel 50% korting op vele andere vormen van cultuur zoals theater, musical, festivals en concerten. Bij Eye hebben VIP-kaarthouders gratis toegang tot de tentoonstelling en ontvangen zij korting bij filmbezoek.

tickets retourneren
Zoals beschreven in Eye's bezoekersvoorwaarden is het niet mogelijk gekochte tickets te restitueren of om te boeken.

laatkomersbeleid
Eye vertoont geen reclame voor aanvang van de film. Na aanvang van de film is geen toegang meer mogelijk. Houdt u hier rekening mee?

kijkwijzer
Eye houdt zich aan de wettelijke voorschriften van de Kijkwijzer. Voor films van 16 jaar en ouder moeten bezoekers legitimatie kunnen overleggen. Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).

honden
Honden zijn alleen toegestaan in de Eye arena, niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan.

openingstijden

tentoonstelling & vaste presentatie
Dagelijks: 10.00 - 19.00
Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden is de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gesloten. De vaste presentatie in het Panorama is het gehele jaar te bezichtigen.
Schoolgroepen dienen minimaal 4 weken voor een bezoek contact op te nemen via educatie@eyefilm.nl.

Let op! Op de volgende datum is Eye gesloten voor publiek:

  • Zaterdag 3 november vanaf 18.00 (Museumnacht)
  • Donderdag 13 december

kassa
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij t/m za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

N.B.: Eye accepteert geen contant geld. Aan de kassa en in de museumshop kan alleen met PIN en creditcard betaald worden.

Eye shop
Dagelijks: 11.00 - 21.00

Eye bar-restaurant
zo t/m do: 10.00 - 01.00
vrij t/m za: 10.00 - 02.00

feestdagen:
Op Koningsdag (27 april) zijn wij gesloten. Met Kerst is Eye gewoon geopend. Op 31 december sluit Eye om 18.00. Op Nieuwjaarsdag bent u welkom vanaf 12.00.

bereikbaarheid openbaar vervoer

Eye ligt recht tegenover Amsterdam-Centraal Station. Bij aankomst op het station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten. Als je uit het station komt kan je Eye al goed zien liggen. Neem vervolgens de gratis pont richting Buiksloterweg.

pont
De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. Let op: de twee haltes van de pont bevinden zich aan de rechterkant van het perron. De pont vaart in ca. drie minuten over. Eye bevindt zich op drie minuten lopen links van de aankomst in Amsterdam-Noord.

bus vanuit Amsterdam Noord of Purmerend
De lijnen 38 en 105 stoppen vlak bij de pont in Noord (halte Buiksloterwegveer) op drie minuten loopafstand van Eye. 

bromfiets / scooter
Het museum ligt aan de IJpromenade, dit is een fiets/voetpad waarop brommers en scooters niet zijn toegestaan. Parkeer deze dus voor de brug over het kanaal.

autoroute en parkeren

EYE is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer via station Amsterdam Centraal en de pont. Komt u toch met de auto volg dan onderstaande route.

navigatie
Voer op uw navigatiesysteem Overhoeksplein 1 in, aan het einde van de Céramiquelaan vindt u de parkeergarage van de A'DAM Toren.

route
Als u komt uit de Coentunnel (ringweg A10 west) volg dan de borden S118 en sla bij de stoplichten rechts af.

Als u komt vanaf de ringweg A10 oost, neem dan eerst de afslag S116 richting en vervolgens de afslag S118.

Als u komt vanuit de IJtunnel (rijdend op de S116) neem dan de afslag S118.

  • Sla op de S118 af bij de Ridderspoorweg
  • Sla aan het eind van de Klaprozenweg linksaf de Distelweg op
  • Sla na 25 meter meteen weer rechtsaf naar Asterweg
  • De Asterweg gaat over in de Docklandweg. Volg deze tot aan splitsing.
  • Sla rechtsaf de Céramiquelaan. Deze komt uit bij de ingang van de parkeergarage onder het Overhoeksplein.

N.B.: Door bouwwerkzaamheden kan de omgeving van de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering, zodat u niet onnodig omloopt of omrijdt.

parkeergarage ADAM Toren
De parkeergarage onder de ADAM Toren is 24/7 beschikbaar en kost 3,- per uur. Let op er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar.

parkeerdienst WeParc
Bij EYE kan je gebruik maken van de parkeerdienst van WeParc. Stap voor de deur uit en laat je auto parkeren door een van WeParc's gescreende chauffeurs. De kosten voor een dagkaart zijn €38. En je kan je auto laten ophalen en weer laten terugbrengen waar je maar wil in Amsterdam.

Plaats nu je reservering via de website, of door de iPhone of Android - app te downloaden. Reserveer op tijd, want vol is vol!

invalidenparkeerplaats
In de parkeergarage van de Adamtoren op het Overhoeksplein zijn twee parkeerplekken voor mindervaliden. Neem vanuit de parkeergarage bij voorkeur de uitgang via de Adamtoren. Deze heeft een drempelloze automatische buitendeur.

touringcars
De parkeergarage van de Adamtoren is niet toegankelijk voor touringcars. Deze kunnen de hierboven beschreven route volgen en dan om de ingang van de parkeergarage heen rijden. Op straat, naast de ingang van de parkeergarage, bevindt zich een in- en uitstapplek. Aan het eind van de Distelweg (te bereiken via de Asterweg), in de bocht naar de (inmiddels afgesloten) Grasweg, bevindt zich de dichtstbijzijnde (onofficiële) parkeerplaats voor touringcars.

leveranciersroute
Leveranciers kunnen via de hierboven beschreven navigatie voorbij de ingang van de parkeergarage rijden en dan via het Overhoeksplein naar de leveranciersingang aan de achterkant van EYE rijden. LET OP: hierbij moet een voet/fietspad  worden overgestoken.

toegankelijkheid

Het volledige gebouw van EYE is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van EYE zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van EYE zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk maar het wordt gewaardeerd als u uw komst even meldt via info@eyefilm.nl.

invalidenparkeerplaats
Vanuit de gemeente heeft EYE de instructie gekregen dat mindervaliden gebruik moeten maken van de parkeergarage onder de Adamtoren. Het is dus niet meer mogelijk om met gebruik van de invalidenkaart naast EYE te parkeren. De dienst Handhaving controleert en bekeurt.

N.B.: de parkeergarage heeft slechts één functionerende lift. Als deze buiten gebruik is, is er geen alternatief om uit de garage te komen. Bij de uitgang bovenaan deze lift zit een ca. 4 cm hoge drempel. Zonder begeleiding is deze niet zelfstandig te nemen. EYE betreurt deze situatie en probeert continu hier verbetering in te brengen, maar heeft slechts beperkte mogelijkheden dit te beïnvloeden. Wij realiseren ons dat mindervaliden hierdoor de reis naar EYE minder makkelijk zullen ondernemen of wellicht in het geheel niet meer hieraan zullen beginnen.

Voor klachten over het parkeren voor mindervaliden t.b.v. van EYE verzoeken wij u zich te wenden tot de Projectmanager Gebiedsontwikkeling Noord, Thijs Koolmees t.koolmees@amsterdam.nl. Graag ontvangen wij een kopie van uw klacht t.a.v. stanspijkerman@eyefilm.nl.

rolstoel en rollator beschikbaar
U kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij de EYE-receptie: mail ons op info@eyefilm.nl, met vermelding van de datum en tijd van uw bezoek.

groepsbezoek

Groepen groter dan 15 personen moeten zich altijd vooraf aanmelden voor bezoek. Groepen kunnen zich opgeven via info@eyefilm.nl.

Voor schoolgroepen biedt EYE speciale rondleidingen door de tentoonstelling onder begeleiding van een museumdocent. Voor studenten en docenten uit het hbo en wo is het ook mogelijk zelfstandig de tentoonstelling te bezoeken. Meld het bezoek minimaal vier weken van tevoren aan via educatie@eyefilm.nl.

N.B.: wanneer u uw bezoek niet aanmeld, kan het zijn dat wij uw groep niet kunnen accommoderen.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om ons uw volledige groepsbezoek voor 10 tot 40 personen te laten verzorgen, inclusief een rondleiding over de architectuur van ons gebouw, of een rondleiding door de tentoonstelling. Om meer te lezen over het groepsarrangement of om te boeken klikt u hier.

EYE Collectiecentrum

Openbaar vervoer

NS/GVB/streekbus
Eye Collectiecentrum ligt in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord. Bij aankomst op het station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten. Neem vervolgens de pont richting Buiksloterweg.

Pont
De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. Let op: de twee haltes van de pont bevinden zich aan de rechterkant van het perron. De pont vaart in ca. drie minuten over.

Lopen/fietsen/brommen naar het Collectiecentrum
Vanaf de Pont bevindt het Eye Collectiecentrum (Asterweg 26) zich op 15 á 20 minuten lopen, of ca. 5 minuten fietsen. Loop of fiets langs het Eye Filmmuseum via Overhoeksparklaan, Bundlaan, Grasweg naar de Asterweg.
Ga met de bromfiets/scooter rechtdoor op Buiksloterweg, Ranonkelkade. Neem de eerste afslag nar links over het kanaal en sla daarna rechtsaf naar de Docklandsweg die overgaat in de Asterweg. 

Bus van de Buiksloterweg of vanuit Amsterdam Noord
Het Collectiecentrum bevindt zich halverwege de haltes Grasweg en Distelweg van lijn 38 op de Asterweg 26. 

Autoroute en parkeren

navigatie
Voer op uw navigatiesysteem Asterweg 26 in. Er kan op straat geparkeerd worden.

route
Als u komt uit de Coentunnel (ringweg A10 west) volg dan de borden S118 en sla bij de stoplichten rechts af.

Als u komt vanaf de richting ringweg A10 oost, neem dan eerst de afslag S116 richting en vervolgens de afslag S118.

Als u komt vanuit de IJtunnel (rijdend op de S116) neem dan de afslag S118.

  • Sla op de S118 af bij de borden …………. (naar de Ridderspoorweg)
  • Sla aan het eind van de Klaprozenweg linksaf de Distelweg op
  • Sla na 25 meter meteen weer rechtsaf naar Asterweg

Bekijk onze actuele filmprogrammering