plan je bezoek

n.b.: donderdag 4 april is Eye de hele dag gesloten

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

contact

bezoekadres
IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
(n.b.: kies bij GPS navigatie voor Overhoeksplein 1, op veel navigatiesystemen is IJpromenade niet goed vindbaar)

postadres
Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam

adres eye collectiecentrum
Asterweg 26, 1031 HP Amsterdam

contact
algemeen: info@eyefilm.nl of 020 5891 400
reserveringen restaurant: info@eyebarrestaurant.nl of 020 5891 402
eye collectiecentrum: eyestudy@eyefilm.nl of 020 5891 411

kamer van koophandel
41199826

btw-nummer
NL002957978.B01

openingstijden

kassa
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij t/m za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling
n.b. Eye accepteert geen contant geld. Aan de kassa en in de museumshop kan alleen met PIN en creditcard betaald worden.

tentoonstelling & vaste presentatie
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata. Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden is de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gesloten. De vaste presentatie in het Panorama is het gehele jaar te bezichtigen.
Schoolgroepen dienen minimaal 4 weken voor een bezoek contact op te nemen via educatie@eyefilm.nl.

eye shop
dagelijks: 11.00 - 21.00

eye bar-restaurant
zo t/m do: 10.00 - 01.00
vrij t/m za: 10.00 - 02.00

feestdagen
Koningsdag (27 april) zijn wij gesloten. Eye is beide kerstdagen gewoon geopend, met Oud & Nieuw wijken de openingstijden iets af, deze worden t.z.t. bekend gemaakt.

n.b. Eye is donderdag 4 april 2019 en maandag 17 juni 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

tickets

Tickets zijn te koop aan de kassa en via de film en tentoonstelling pagina's op deze website. De online voorverkoop stopt 90 minuten voor de aanvang van de film.

betalingsmethodes
Aan onze kassa's kan alleen met PIN en creditcard worden betaald, contanten kunnen wij niet accepteren. U kunt online betalen met iDeal en creditcard. 

reserveren
Het is niet mogelijk om kaarten voor filmvoorstellingen te reserveren. Alleen U&Eye- en KNF-leden en Cineville-pashouders kunnen kaarten reserveren. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.

standaardtarief film

Standaard € 11,-
Reductie film * € 9,50
Eye Society leden € 8,-
Kind (t/m 11 jaar) ** € 7,50
Cineville / NFC / KNF *** gratis ***
10-rittenkaart (alleen aan de kassa) € 95,-
Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa) € 19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard € 11,-
Reductie tentoonstelling ****   € 9,50
Eye Society leden € 8,-
Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 
gratis *****
0 t/m 18 jaar ** gratis
Cineville / CJP € 5,50
Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)
€ 19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen alleen korting op filmvoorstellingen op vertoon van een NBF-/NFC-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

museumkaart
Bij de kassa kunt u de Museumkaart aanschaffen waarmee u direct een ticket voor de tentoonstelling kunt krijgen. Hoewel de meeste tentoonstellingen in Eye gratis te bezoeken zijn met de Museumkaart, geldt voor de zomertentoonstelling een toeslag. 

i amsterdam-city card
De I Amsterdam-city card kaart in de Eye shop worden gekocht en geeft toegang tot de tentoonstelling. Hoewel de meeste tentoonstellingen in Eye gratis te bezoeken zijn met de I Amsterdam-city card, geldt voor de zomertentoonstelling een toeslag. 

bgl vip-kaart
Met de BankGiro Loterij VIP-kaart laat de BankGiro Loterij haar deelnemers ervaren wat zij mede mogelijk maken door mee te spelen. De VIP-kaart biedt gratis toegang tot 50 Nederlandse topmusea, kans op toegang tot exclusieve culturele evenementen en tot wel 50% korting op vele andere vormen van cultuur zoals theater, musical, festivals en concerten. Bij Eye hebben VIP-kaarthouders gratis toegang tot de tentoonstelling. Hoewel de meeste tentoonstellingen in Eye gratis te bezoeken zijn met de BGL VIP-kaart, geldt voor de zomertentoonstelling een toeslag. 

tickets retourneren
Zoals beschreven in Eye's bezoekersvoorwaarden is het niet mogelijk gekochte tickets te restitueren of om te boeken.

laatkomersbeleid
Eye vertoont geen reclame voor aanvang van de film. Na aanvang van de film is geen toegang meer mogelijk. Houdt u hier rekening mee?

kijkwijzer
Eye houdt zich aan de wettelijke voorschriften van de Kijkwijzer. Voor films van 16 jaar en ouder moeten bezoekers legitimatie kunnen overleggen. Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).

honden
Honden zijn toegestaan in het Eye bar restaurant/de arena, maar niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan. Blindengeleidenhonden zijn natuurlijk wel welkom. 

bereikbaarheid openbaar vervoer

Eye ligt recht tegenover Amsterdam Centraal Station. Bij aankomst op het station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten. U ziet ons aan de overkant al liggen.

pont
Neem de pont richting Buiksloterweg. De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. De pont vaart in ca. drie minuten over. Eye bevindt zich op drie minuten lopen links van de aankomst in Amsterdam-Noord.

bromfiets / scooter
Het museum ligt aan de IJpromenade, dit is een fiets/voetpad waarop brommers en scooters niet zijn toegestaan. Parkeer deze dus voor de brug over het kanaal.

autoroute en parkeren

Eye is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer via Amsterdam Centraal Station en de pont. Komt u toch met de auto volg dan onderstaande route.

navigatie
Voer op uw navigatiesysteem Overhoeksplein 1 in, aan het einde van de Céramiquelaan vindt u de parkeergarage van de A'DAM Toren.

route
Als u komt uit de Coentunnel (ringweg A10 west) volg dan de borden S118 en sla bij de stoplichten rechts af.
Als u komt vanaf de ringweg A10 oost, neem dan eerst de afslag S116 richting en vervolgens de afslag S118.
Als u komt vanuit de IJtunnel (rijdend op de S116) neem dan de afslag S118.

  • Sla op de S118 af bij de Ridderspoorweg
  • Sla aan het eind van de Klaprozenweg linksaf de Distelweg op
  • Sla na 25 meter meteen weer rechtsaf naar Asterweg
  • De Asterweg gaat over in de Docklandweg. Volg deze tot aan splitsing.
  • Sla rechtsaf de Céramiquelaan. Deze komt uit bij de ingang van de parkeergarage onder het Overhoeksplein.

n.b.: Door bouwwerkzaamheden kan de omgeving van de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering, zodat u niet onnodig omloopt of omrijdt.

parkeergarage A'DAM Toren
De parkeergarage onder de A'DAM Toren is 24/7 beschikbaar en kost € 3,45 per uur. Let op er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar.

invalidenparkeerplaats
In de parkeergarage van de A'DAM Toren op het Overhoeksplein zijn twee parkeerplekken voor mindervaliden. Neem vanuit de parkeergarage bij voorkeur de uitgang via de A'DAM Toren. Deze heeft een drempelloze automatische buitendeur.

touringcars
De parkeergarage van de A'DAM Toren is niet toegankelijk voor touringcars. Deze kunnen de hierboven beschreven route volgen en dan om de ingang van de parkeergarage heen rijden. Op straat, naast de ingang van de parkeergarage, bevindt zich een in- en uitstapplek.

leveranciersroute
Leveranciers kunnen via de hierboven beschreven navigatie voorbij de ingang van de parkeergarage rijden en dan via het Overhoeksplein naar de leveranciersingang aan de achterkant van Eye rijden. Let op: hierbij moet een voet-/fietspad worden overgestoken.

toegankelijkheid

Het volledige gebouw van Eye is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van Eye zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van Eye zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In Cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in Cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk maar het wordt gewaardeerd als u uw komst even meldt via info@eyefilm.nl.

invalidenparkeerplaats
Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarage van de A'DAM Toren. We raden u aan de uitgang 'A'DAM Toren' te nemen bij het verlaten van de parkeergarage, deze heeft een rolstoelvriendelijke automatische buitendeur.

rolstoel en rollator beschikbaar
U kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij de EYE-receptie: mail ons op info@eyefilm.nl, met vermelding van de datum en tijd van uw bezoek.

groepsbezoek

Groepen groter dan 15 personen moeten zich altijd vooraf aanmelden voor bezoek. Groepen kunnen zich opgeven via info@eyefilm.nl.

scholen
Onderwijsgroepen moeten zich vooraf aanmelden voor bezoek. Meld het bezoek minimaal vier weken van tevoren aan via educatie@eyefilm.nl. Ontdek ons volledige educatieve aanbod via www.eyefilm.nl/educatie

n.b.: wanneer u uw bezoek niet aanmeld, kan het zijn dat wij uw groep niet kunnen accommoderen.

groepsarrangement
Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om ons uw volledige groepsbezoek voor 10 tot 40 personen te laten verzorgen, inclusief een rondleiding over de architectuur van ons gebouw, of een rondleiding door de tentoonstelling. Om meer te lezen over het groepsarrangement of om te boeken klikt u hier.

eye collectiecentrum

Eye Collectiecentrum ligt in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord. Bij aankomst op het station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten. 

pont
Neem vervolgens de pont richting Buiksloterweg. De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. Let op: de twee haltes van de pont bevinden zich aan de rechterkant van het perron. De pont vaart in ca. drie minuten over.

lopen/fietsen/brommen
Vanaf de pont bevindt het Eye Collectiecentrum (Asterweg 26) zich op 15 á 20 minuten lopen, of ca. 5 minuten fietsen. Loop of fiets langs het Eye Filmmuseum via Overhoeksparklaan, Bundlaan, Grasweg naar de Asterweg.
Ga met de bromfiets/scooter rechtdoor op Buiksloterweg, Ranonkelkade. Neem de eerste afslag nar links over het kanaal en sla daarna rechtsaf naar de Docklandsweg die overgaat in de Asterweg. 

bus
Het Collectiecentrum bevindt zich halverwege de haltes Grasweg en Distelweg van lijn 38 op de Asterweg 26. 

navigatie
Voer op uw navigatiesysteem Asterweg 26 in. Er kan op straat geparkeerd worden.

route
Als u komt uit de Coentunnel (ringweg A10 west) volg dan de borden S118 en sla bij de stoplichten rechts af.
Als u komt vanaf de richting ringweg A10 oost, neem dan eerst de afslag S116 richting en vervolgens de afslag S118.
Als u komt vanuit de IJtunnel (rijdend op de S116) neem dan de afslag S118.

  • Sla op de S118 af bij de Ridderspoorweg
  • Sla aan het eind van de Klaprozenweg linksaf de Distelweg op
  • Sla na 25 meter meteen weer rechtsaf naar Asterweg

Bekijk onze actuele filmprogrammering