plan je bezoek

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

contact

bezoekadres
IJpromenade 1, 1031KT Amsterdam
(N.B.: kies bij GPS navigatie voor Overhoeksplein 1, op veel navigatiesystemen is IJpromenade niet goed vindbaar)

postadres
Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam

telefoon
algemeen: 020-5891400
reserveringen restaurant: 020-5891402

e-mail
algemeen: info@eyefilm.nl
reserveringen restaurant: info@eyebarrestaurant.nl

adres EYE collectiecentrum
Asterweg 26, 1031 HP Amsterdam

Kamer van Koophandel
41199826

BTW-nummer
NL002957978.B01

tickets

Tickets zijn te koop aan de kassa en via de film en tentoonstelling pagina's op deze website. Wij verzoeken u de tickets uitgeprint mee te nemen.

N.B.: Aan onze kassa kan alleen met PIN en creditcard worden betaald, contanten kunnen wij niet accepteren. U kunt online betalen met iDeal en creditcard. De online voorverkoop stopt 90 minuten voor de aanvang van de film.

reserveren
Het is niet mogelijk om kaarten voor filmvoorstellingen te reserveren. Alleen U&EYE- en KNF-leden en Cineville-pashouders kunnen kaarten reserveren. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.

cineville-reserveringen
Als u vanuit de filmagenda navigeert dient u eerst op de pagina van de betreffende voorstelling te klikken, daarna kunt u via de Cineville-knop reserveren. Voor meer informatie over de Cineville-pas klik hier.

cineville-reservering

film

  online kassa
Regulier € 10,- € 10,50
Reductie* € 8,50 € 9,-
EYE Society leden € 7,50 € 8,-
Kind (t/m 11 jaar)** € 7,50 € 8,-
Cineville, NFC, KNF   gratis
10-rittenkaart (alleen te koop aan onze kassa)   € 85,-
I Amsterdam city card / BGL VIP-kaart   € 8,40

 

 

 

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek of lezing of voor 3D-vertoningen kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling***

Regulier € 10,-
Reductie*   € 8,50
EYE Society leden € 7,50
Museumkaart / I Amsterdam city card/ BGL VIP-kaart gratis
Kind (t/m 11 jaar)** gratis
Jongeren (12 t/m 18 jaar) € 5,-
CJP € 5,-
Cineville € 5,-
Combiticket expositie & film €16,-


* De reductieprijs geldt voor CJP, 65+, Studentenpas, Stadspas en Huisvuilpas Amsterdam-Noord. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen EYE altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Voor sommige tentoonstellingen geldt een toeslag.

Museumkaart
Bij de kassa kunt u de Museumkaart aanschaffen waarmee u direct een ticket voor de tentoonstelling kunt krijgen.

I Amsterdam-city card
De I Amsterdam-city card kaart in de EYE shop worden gekocht en geeft toegang tot de tentoonstelling en korting voor filmvoorstellingen.

BGL VIP-kaart
Met de BankGiro Loterij VIP-kaart laat de BankGiro Loterij haar deelnemers ervaren wat zij mede mogelijk maken door mee te spelen. De VIP-kaart biedt gratis toegang tot 50 Nederlandse topmusea, kans op toegang tot exclusieve culturele evenementen en tot wel 50% korting op vele andere vormen van cultuur zoals theater, musical, festivals en concerten. Bij EYE hebben VIP-kaarthouders gratis toegang tot de tentoonstelling en ontvangen zij korting bij filmbezoek.
 

tickets retourneren
Zoals beschreven in EYE's bezoekersvoorwaarden is het niet mogelijk gekochte tickets te restitueren of om te boeken.
 

laatkomersbeleid
EYE vertoont geen reclame voor aanvang van de film. Na aanvang van de film is geen toegang meer mogelijk. Houdt u hier rekening mee?
 

kijkwijzer
EYE houdt zich aan de wettelijke voorschriften van de Kijkwijzer. Voor films van 16 jaar en ouder moeten bezoekers legitimatie kunnen overleggen. Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen EYE altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
 

honden
Honden zijn alleen toegestaan in de EYE arena, niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan.

openingstijden

tentoonstelling & vaste presentatie
Dagelijks: 10.00 - 19.00
Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden is de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gesloten. De vaste presentatie in het Panorama is het gehele jaar te bezichtigen.
Schoolgroepen dienen minimaal 4 weken voor een bezoek contact op te nemen via educatie@eyefilm.nl.

Let op! Op de volgende datum is EYE gesloten voor publiek:

  • Dinsdag 20 maart

kassa
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij t/m za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

N.B.: EYE accepteert geen contant geld. Aan de kassa en in de museumshop kan alleen met PIN en creditcard betaald worden.

EYE shop
Dagelijks: 11.00 - 21.00

EYE bar-restaurant
zo t/m do: 10.00 - 01.00
vrij t/m za: 10.00 - 02.00

feestdagen:
Op Koningsdag (27 april) zijn wij gesloten. Met Kerst is EYE gewoon geopend. Op 31 december sluit EYE om 18.00. Op Nieuwjaarsdag bent u welkom vanaf 12.00.

bereikbaarheid openbaar vervoer

trein
EYE ligt recht tegenover Amsterdam-Centraal Station. Bij aankomst op het Centraal Station neem je de uitgang aan de Noordzijde; vanaf hier is EYE al duidelijk te zien.  Neem vervolgens de gratis pont (richting Buiksloterweg) om het IJ over te steken.

pont
Vanaf Amsterdam-Centraal Station gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). Je kunt opstappen op de twee middelste pontons. Sla na aankomst in Amsterdam-Noord direct linksaf: te voet ben je binnen drie minuten bij EYE. 

bus
Vanuit Amsterdam-Noord stopt bus 38 bij de halte Buiksloterwegveer, vlak naast EYE
(tot 20.00 uur 's avonds, zondag vanaf 11.00 uur). Bus 105 (niet op zondag) en  bus 109 (niet in de avond en niet in het weekend) stoppen bij halte Hagedoornplein, op 12 minuten loopafstand van EYE. 

autoroute en parkeren

EYE is gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken via station Amsterdam Centraal of met de auto via onderstaande route.

navigatie
Voer op uw navigatiesysteem Overhoeksplein 1 in, aan het einde van de Bercylaan vindt u de parkeergarage van de A'DAM Toren.

route
EYE is bereikbaar via de IJtunnel en de Ringweg A10. Vanaf deze wegen neemt u:

  • Neem op de S116 de afslag richting S118 over de Johan van Hasseltweg;
  • sla bij de verkeerslichten linksaf het Mosplein op;
  • neem bij de rotonde de derde afslag: Hagendoornweg. (Op dagen dat er geen markt is kunt u ook de tweede afslag naar de Van der Pekstraat nemen: rij dan door tot aan 6);
  • neem op de Hagendoornweg de vierde afslag rechts (net voor de kerk aan de linkerkant, bij het bordje ‘bootdienst’). U komt dan op de Meidoornweg;
  • sla aan het eind van de Meidoornweg linksaf en vervolgens de eerste rechts richting Van der Pekbrug
  • na het volgen van de weg komt u uit bij de parkeergarage tussen EYE en A'DAM Toren

N.B.: Door bouwwerkzaamheden in de omgeving kan de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering zodat u niet onnodig omloopt of omrijdt.

parkeergarage ADAM Toren
De parkeergarage onder de ADAM Toren is 24/7 beschikbaar en kost 3,- per uur. Let op er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar.

parkeerdienst WeParc
Bij EYE kan je gebruik maken van de parkeerdienst van WeParc. Stap voor de deur uit en laat je auto parkeren door een van WeParc's gescreende chauffeurs. De kosten voor een dagkaart zijn €38. En je kan je auto laten ophalen en weer laten terugbrengen waar je maar wil in Amsterdam.

Plaats nu je reservering via de website, of door de iPhone of Android - app te downloaden. Reserveer op tijd, want vol is vol!

invalidenparkeerplaats
Vanuit de gemeente heeft EYE de instructie gekregen dat mindervaliden gebruik moeten maken van de parkeergarage onder de A'DAM Toren. Het is dus niet meer mogelijk om met gebruik van de invalidenkaart naast EYE te parkeren. De dienst Handhaving controleert en bekeurt.

N.B.: de parkeergarage heeft slechts één functionerende lift. Als deze buiten gebruik is, is er geen alternatief om uit de garage te komen. Bij de uitgang bovenaan deze lift zit een ca. 4 cm hoge drempel. Zonder begeleiding is deze niet zelfstandig te nemen. EYE betreurt deze situatie en probeert continue hier verbetering in te brengen, maar heeft slechts beperkte mogelijkheden dit te beïnvloeden. Wij realiseren ons dat mindervaliden hierdoor de reis naar EYE minder makkelijk zullen ondernemen of wellicht in het geheel niet meer hieraan zullen beginnen.

Voor klachten over het parkeren voor mindervaliden t.b.v. van EYE verzoeken wij u zich te wenden tot de Projectmanager Gebiedsontwikkeling Noord, Thijs Koolmees t.koolmees@amsterdam.nl. Graag ontvangen wij een kopie van uw klacht t.a.v. stanspijkerman@eyefilm.nl.

bussen
Het parkeerterrein is niet toegankelijk voor bussen. Bussen kunnen via de Buiksloterweg doorrijden naar Café de Pont om passagiers uit te laten stappen.

leveranciersroute
De route voor leveranciers gaat vanaf de Asterweg via de Docklandsweg en de afslag naar de parkeergarage. Leveranciers is toegestaan om aan de ingang van de parkeergarage voorbij te rijden, het fietspad te kruizen en naar de leveranciersingang van EYE door te rijden.

toegankelijkheid

Het volledige gebouw van EYE is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van EYE zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van EYE zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk maar het wordt gewaardeerd als u uw komst even meldt via info@eyefilm.nl.

invalidenparkeerplaats
Vanuit de gemeente heeft EYE de instructie gekregen dat mindervaliden gebruik moeten maken van de parkeergarage onder de Adamtoren. Het is dus niet meer mogelijk om met gebruik van de invalidenkaart naast EYE te parkeren. De dienst Handhaving controleert en bekeurt.

N.B.: de parkeergarage heeft slechts één functionerende lift. Als deze buiten gebruik is, is er geen alternatief om uit de garage te komen. Bij de uitgang bovenaan deze lift zit een ca. 4 cm hoge drempel. Zonder begeleiding is deze niet zelfstandig te nemen. EYE betreurt deze situatie en probeert continue hier verbetering in te brengen, maar heeft slechts beperkte mogelijkheden dit te beïnvloeden. Wij realiseren ons dat mindervaliden hierdoor de reis naar EYE minder makkelijk zullen ondernemen of wellicht in het geheel niet meer hieraan zullen beginnen.

Voor klachten over het parkeren voor mindervaliden t.b.v. van EYE verzoeken wij u zich te wenden tot de Projectmanager Gebiedsontwikkeling Noord, Thijs Koolmees t.koolmees@amsterdam.nl. Graag ontvangen wij een kopie van uw klacht t.a.v. stanspijkerman@eyefilm.nl.

rolstoel en rollator beschikbaar
U kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij de EYE-receptie: mail ons op info@eyefilm.nl, met vermelding van de datum en tijd van uw bezoek.

groepsbezoek

Groepen groter dan 15 personen moeten zich altijd vooraf aanmelden voor bezoek. Groepen kunnen zich opgeven via info@eyefilm.nl.

Voor schoolgroepen biedt EYE speciale rondleidingen door de tentoonstelling onder begeleiding van een museumdocent. Voor studenten en docenten uit het hbo en wo is het ook mogelijk zelfstandig de tentoonstelling te bezoeken. Meld het bezoek minimaal vier weken van tevoren aan via educatie@eyefilm.nl.

N.B.: wanneer u uw bezoek niet aanmeld, kan het zijn dat wij uw groep niet kunnen accommoderen.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om ons uw volledige groepsbezoek voor 10 tot 40 personen te laten verzorgen, inclusief een rondleiding over de architectuur van ons gebouw, of een rondleiding door de tentoonstelling. Om meer te lezen over het groepsarrangement of om te boeken klikt u hier.

Bekijk onze actuele filmprogrammering