plan je bezoek

NB! Op woensdag 29 maart is EYE de hele dag gesloten wegens een besloten bijeenkomst

contact

Bezoekadres museum
IJpromenade 1, 1031KT Amsterdam
(NB! kies bij GPS navigatie voor Overhoeksplein, op veel navigatiesystemen is IJpromenade niet goed vindbaar)

postadres
Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam

telefoon
algemeen: +31(0)20-5891400
reserveringen restaurant: +31(0)20-5891402

e-mail
algemeen: info@eyefilm.nl
reserveringen restaurant: info@eyebarrestaurant.nl

Adres collectiecentrum
Asterweg 26
1031 HP Amsterdam

Kamer van Koophandel
41199826

BTW-nummer
NL002957978.B01

tickets
Tickets zijn te koop aan de kassa (IJpromenade 1, Amsterdam) en via de agenda op deze website. Wij verzoeken u de tickets uitgeprint mee te nemen naar EYE. NB! Aan onze kassa kan alleen met pin en creditcard worden betaald (dus niet met contant geld). U kunt online betalen met iDeal en creditcard. De online voorverkoop stopt 90 minuten voor de aanvang van de film. 
museumkaart
Bij de kassa kunt u de Museumkaart aanschaffen waarmee u direct een ticket voor de tentoonstelling kunt krijgen (evt toeslag uitgezonderd). Verlengen van de Museumkaart kan tot een maand voor afloop via de Museumvereniging.

reserveren
Het is niet mogelijk om kaarten voor filmvoorstellingen te reserveren. Alleen U&EYE-pashouders en Cineville-pashouders kunnen kaarten reserveren. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.

cineville-reserveringen
Reserveer Cineville-tickets door op de pagina van de gewenste voorstelling op de knop 'Cineville' te klikken. Als je vanuit de filmagenda navigeert dien je eerst op de pagina van de betreffende voorstelling te klikken, voordat de Cineville-optie verschijnt. Voor meer informatie over de Cineville-pas klik hier.

cineville-reservering
toeslagen
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. online goedkoperVermijd wachtrijen en betaal minder, koop je tickets online.

film

 OnlineKassa
Regulier€ 10,-€ 10,50
Reductie*€ 8,50€ 9,-
Vriend**€ 7,50€ 8,-
Kind (t/m 11 jaar)***€ 7,50€ 8,-
Cineville, NFC, KNFGRATIS (bij sommige films gelden toeslagen) 
10-rittenkaart (alleen te koop aan onze kassa) € 85,-

tentoonstelling (er kan een toeslag worden gerekend)

Regulier   € 10,-
reductie*  € 8,50
Vriend**    € 7,50
MuseumkaartGratis
Kinderen t/m 11 jaarGratis
kinderen 12 t/m 18 jaar € 5,-
CJP€ 5,-
Cinevillepas€ 5,-                             
Combiticket expositie & film €16,50


cinema concert

Regulier€ 15,-
Reductie *€ 13,50
Vriend**€ 12,50
Kind (t/m 11 jaar)***€ 12,50
Cineville€ 5,- * De Reductieprijs geldt voor CJP, 65+, Studentenpas, Stadspas en Huisvuilpas Amsterdam-Noord. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun pas (niet voor de tentoonstelling).
CJP- én Cinevillepashouders kunnen voor € 5,- naar de tentoonstelling op vertoon van hun pas bij de kassa.


** De Vriend-prijs geldt voor Vrienden van EYE. De Vrienden-pas dient aan de zaal getoond te worden.

*** Bij kinderen onder de 12 jaar moet altijd een begeleider van 18 jaar of ouder aanwezig zijn bij filmbezoek.

 

BGL VIP-kaart
Met de BankGiro Loterij VIP-KAART laat de BankGiro Loterij haar deelnemers ervaren wat zij mede mogelijk maken door mee te spelen. De VIP-KAART biedt gratis toegang tot 50 Nederlandse topmusea, kans op toegang tot exclusieve culturele evenementen en tot wel 50% korting op vele andere vormen van cultuur zoals theater, musical, festivals en concerten. Bij EYE hebben VIP-KAARThouders gratis toegang tot de tentoonstelling. Kijk op de site voor het actuele aanbod.

 

CJP-pas
Met een CJP-pas krijg je korting op tickets. Klik hier om direct een pas aan te vragen.
CJP pashouders kunnen voor € 5,- naar de tentoonstelling.

tickets retourneren
De Bezoeker is niet gerechtigd tot verkrijging van restitutie van de toegangsprijs of enige andere vergoeding (i) in geval van verlies of diefstal van zijn/haar toegangsbewijs of (ii) in geval de Bezoeker het toegangsbewijs van een derde anders dan het Theater heeft verkregen en deze afdracht van de toegangsprijs door de derde aan het Theater om redenen aan de zijde van de derde niet plaatsvindt, of (iii) het evenement tot bijwoning waarvan het toegangsbewijs recht geeft om niet aan het Theater verwijtbare redenen geen doorgang vindt. Indien de Bezoeker om welke reden dan ook geen gebruik maakt van het toegangsbewijs, komt dit voor zijn/haar eigen rekening. Een eenmaal verkregen toegangsbewijs kan niet worden geruild. In deze gevallen vindt evenmin restitutie van de toegangsprijs plaats.

laatkomersbeleid
Na aanvang van de film is geen toegang meer mogelijk. Houdt u hier rekening mee?

kijkwijzer
EYE houdt zich aan de wettelijke voorschriften van de Kijkwijzer. Voor films van 16 jaar en ouder moeten bezoekers legitimatie kunnen overleggen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet zelfstandig naar films of het Panorama maar altijd onder begeleiding van een volwassene.

honden
Honden zijn alleen toegestaan in EYE-arena, niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan.

openingstijden

Kassa
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

LET OP: EYE accepteert geen contant geld. Aan de kassa van EYE kan alleen met pin en creditcard betaald worden!

Tentoonstelling & vaste presentatie
Dagelijks: 10.00 - 19.00

Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden is de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gesloten. De vaste presentatie in het Panorama is het gehele jaar te bezichtigen.
Schoolgroepen dienen minimaal 4 weken voor een bezoek contact op te nemen via educatie@eyefilm.nl

Museumshop
Dagelijks: 11.00 - 21.00

EYE bar-restaurant
zo t/m do: 10.00 - 01.00
vrij & za: 10.00 – 02.00

Vakantie- en feestdagen:
Met Kerst is EYE gewoon geopend. Op 31 december sluit EYE om 18.00. Op nieuwjaarsdag ben je welkom vanaf 12.00. Op Koningsdag zijn wij gesloten.


 

 

bereikbaarheid openbaar vervoer

Trein
EYE ligt recht tegenover Amsterdam-Centraal Station. Bij aankomst op het Centraal Station neem je de uitgang aan de Noordzijde; vanaf hier is EYE al duidelijk te zien.  Neem vervolgens de gratis pont (richting Buiksloterweg) om het IJ over te steken.

Pont
Vanaf Amsterdam-Centraal Station gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). Je kunt opstappen op de twee middelste pontons. Sla na aankomst in Amsterdam-Noord direct linksaf: te voet ben je binnen drie minuten bij EYE. 

Bus
Vanuit Amsterdam-Noord stopt bus 38 bij de halte Buiksloterwegveer, vlak naast EYE
(tot 20.00 uur 's avonds, zondag vanaf 11.00 uur). Bus 105 (niet op zondag) en  bus 109 (niet in de avond en niet in het weekend) stoppen bij halte Hagedoornplein, op 12 minuten loopafstand van EYE. 

autoroute en parkeren

EYE is gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken via station Amsterdam Centraal of met de auto via onderstaande route.

Autoroute en parkeren

Navigatie
Gebruik op uw navigatiesysteem Van der Pekstraat en volg de tijdelijke borden naar EYE.

Route
EYE is bereikbaar via de IJtunnel en de Ringweg A10. Vanaf deze wegen neemt u:

 • Neem op de S116 de afslag richting S118 over de Johan van Hasseltweg;
 • sla bij de verkeerslichten linksaf het Mosplein op;
 • neem bij de rotonde de derde afslag: Hagendoornweg. (Op dagen dat er geen markt is kunt u ook de tweede afslag naar de Van der Pekstraat nemen: rij dan door tot aan 6);
 • neem op de Hagendoornweg de vierde afslag rechts (net voor de kerk aan de linkerkant, bij het bordje ‘bootdienst’). U komt dan op de Meidoornweg;
 • sla aan het eind van de Meidoornweg linksaf en vervolgens de eerste rechts richting Van der Pekbrug
 • na het volgen van de weg komt u uit bij de parkeergarage tussen EYE en A'DAM Toren
 • na het parkeren van de auto dient u de parkeergarage weer te verlaten via de ingang waar u naar binnen gereden bent

Door bouwwerkzaamheden in de omgeving kan de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering zodat u niet onnodig omloopt of omrijdt.

Invalidenparkeerplaats

Vanuit de gemeente heeft EYE de instructie gekregen dat mindervaliden gebruik moeten maken van de parkeergarage onder de Adamtoren. Het is dus niet meer mogelijk om met gebruik van de invalidenkaart naast EYE te parkeren. De dienst Handhaving controleert en bekeurt.
ATTENTIE voor rolstoelgebruikers: de parkeergarage heeft slechts één functionerende lift. Als deze buiten gebruik is, is er geen alternatief om uit de garage te komen. Bij de uitgang bovenaan deze lift zit een ca. 4 cm hoge drempel. Zonder begeleiding is deze niet zelfstandig te nemen. EYE betreurt deze situatie en probeert continue hier verbetering in te brengen, maar heeft slechts beperkte mogelijkheden dit te beïnvloeden. Wij realiseren ons dat mindervaliden hierdoor de reis naar EYE minder makkelijk zullen ondernemen of wellicht in het geheel niet meer hieraan zullen beginnen.

Voor klachten over het parkeren voor mindervaliden t.b.v. van EYE verzoeken wij u zich te wenden tot de Projectmanager Gebiedsontwikkeling Noord, Thijs Koolmees t.koolmees@amsterdam.nl,. Graag ontvangen wij een kopie van uw klacht t.a.v. stanspijkerman@eyefilm.nl.

Bussen
Het parkeerterrein is niet toegankelijk voor bussen. Bussen kunnen via de Buiksloterweg doorrijden naar Café de Pont om passagiers uit te laten stappen.

Leveranciersroute
De route voor leveranciers gaat vanaf de Asterweg via de Docklandsweg en de afslag naar de parkeergarage. Leveranciers is toegestaan om aan de ingang van de parkeergarage voorbij te rijden, het fietspad te kruizen en naar de leveranciersingang van EYE door te rijden.

toegankelijkheid

Het volledige gebouw van EYE is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van EYE zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van EYE zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk maar het wordt gewaardeerd als u uw komst even meldt via info@eyefilm.nl.

 

Invalidenparkeerplaats

Vanuit de gemeente heeft EYE de instructie gekregen dat mindervaliden gebruik moeten maken van de parkeergarage onder de Adamtoren. Het is dus niet meer mogelijk om met gebruik van de invalidenkaart naast EYE te parkeren. De dienst Handhaving controleert en bekeurt.
ATTENTIE voor rolstoelgebruikers: de parkeergarage heeft slechts één functionerende lift. Als deze buiten gebruik is, is er geen alternatief om uit de garage te komen. Bij de uitgang bovenaan deze lift zit een ca. 4 cm hoge drempel. Zonder begeleiding is deze niet zelfstandig te nemen. EYE betreurt deze situatie en probeert continue hier verbetering in te brengen, maar heeft slechts beperkte mogelijkheden dit te beïnvloeden. Wij realiseren ons dat mindervaliden hierdoor de reis naar EYE minder makkelijk zullen ondernemen of wellicht in het geheel niet meer hieraan zullen beginnen.

Voor klachten over het parkeren voor mindervaliden t.b.v. van EYE verzoeken wij u zich te wenden tot de Projectmanager Gebiedsontwikkeling Noord, Thijs Koolmees t.koolmees@amsterdam.nl,. Graag ontvangen wij een kopie van uw klacht t.a.v. stanspijkerman@eyefilm.nl.

groepsarrangementen

Let op! groepen groter dan 15 personen moeten zich altijd vooraf aanmelden voor bezoek.

Schoolgroepen die EYE willen bezoeken moeten zich aanmelden per mail via educatie@eyefilm.nl alle andere groepen kunnen zich opgeven via info@eyefilm.nl

 

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om ons uw volledige groepsbezoek te laten verzorgen. Groepsarrangementen zijn te boeken van 10 tot en met 40 personen.

Ontdek met uw groep film in EYE!

U heeft keuze uit een ochtend- of middag arrangement (10.30 uur of 14.30 uur). 

Wij reserveren een plek in het restaurant voor uw groep. Daar kunt u iedereen ontvangen. Het ontvangst zal ongeveer een half uur duren onder  het genot van een warme drank met wat zoets. Mocht u een langer ontvangst willen dan is dit uiteraard mogelijk in overleg.

Na de koffie wordt u opgehaald door een rondleider die u meeneemt op ontdekkingstocht door het bijzondere pand. De nadruk van de rondleiding ligt op de architectuur van het gebouw. Ook bezoekt u het Panorama; de permanente tentoonstelling van EYE waar u kennismaakt met de collectie. Uw rondleiding eindigt bij de ingang van de wisselende tentoonstelling. Hier krijgt iedereen de gelegenheid om in alle rust en op eigen tempo de tentoonstelling te bezoeken.  Meer informatie over de huidige tentoonstelling treft u op de website.

Sluit u bezoek af in de museumwinkel en print een leuke flipbook uit of  koop een souvenir om mee naar huis te nemen.

De totale duur van het arrangement duurt ongeveer 2,5  uur.

Uw arrangement bestaat uit:

 • Keuze uit een koffie, thee of fris met twee heerlijke, huisgemaakte madeleines.
 • Rondleiding van een uur door het gebouw en het Panorama.
 • Entree bewijs voor de wisselende tentoonstelling.
 • 10 % korting in de winkel (m.u.v. alle boeken)
 • Maak met uw groep een flipboekje in het Panorama en laat deze afdrukken voor € 2,50 (i.p.v. € 5,50).  Dit is een leuke souvenir om mee naar huis te nemen.

Leuke tips voor een extra speciaal bezoek aan EYE:

Afhankelijk van het tijdstip kunt u natuurlijk uw arrangement combineren met een lunch of diner in ons restaurant. De kosten hiervan worden op nacalculatie gefactureerd. Ook kunt u natuurlijk met elkaar één van onze films bezoeken. Kijk voor het huidige filmprogramma op de website.  Bij EYE staat 1 week van tevoren het definitieve filmprogramma online.  Daar heeft u de mogelijkheid om te de filmkaarten gelijk aan te schaffen. 

De kosten voor dit arrangement  zijn €23,50 per persoon. 

Gasten in het bezit van een Museumjaarkaart krijgen € 8 korting op de arrangementsprijs. 

Om dit arrangement te boeken mailt u naar: events@eyefilm.nl

 

Bekijk onze actuele filmprogrammering