Skip to content

Toegankelijkheid

Het volledige gebouw van Eye is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van Eye zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van Eye zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In Cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in Cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar als je je komst even meldt via info@eyefilm.nl zorgen wij dat we voor je klaarstaan.

Honden

Honden zijn toegestaan in Eye Bar Restaurant/de arena, maar niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan. Blindengeleidenhonden zijn natuurlijk wel overal welkom.

Invalidenparkeerplaats

Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarage van de A'DAM Toren. We raden je aan de uitgang 'A'DAM Toren' te nemen bij het verlaten van de parkeergarage, deze heeft een rolstoelvriendelijke automatische buitendeur.

Rolstoel en rollator beschikbaar

Je kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij onze receptie: mail naar info@eyefilm.nl met vermelding van de datum en tijd van je bezoek.

Eye in gebarentaal

Eye wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Er zijn onder andere rondleidingen in gebarentaal.

Meer informatie

Ringleiding

We hebben ringleiding in onze zalen, vraag ernaar bij onze collega's bij de balie. Bij veel moderne hoortoestellen moet de (M/)T-stand worden geprogrammeerd voor de ringleiding kan worden gebruikt, dit kan een audioloog of audicien doen.

Audiodescriptie en ondertiteling via Earcatch en Subcatch

De Earcatch-app biedt audiodescriptie bij (première)films. Als Earcatch audiodescriptie biedt bij een film, staat dat op de filmpagina vermeld. Via de Subcatch-app wordt ondertiteld wat je niet hoort. Als een film op de Subcatch-app beschikbaar is, staat dat op de filmpagina vermeld.

Eye Filmmuseum werkt samen met Musea in Gebaren, een initiatief van Stichting IN Gebaren. Musea in Gebaren zet zich in voor toegankelijke kunst en cultuur voor doven en slechthorenden.