Skip to content

Op de vijfde rij bij Die Hard

In een heuse kerstspecial van Op de vijfde rij... mengt Cesar Majorana zich in de discussie rondom actieklassieker Die Hard: is het nou wel of niet een kerstfilm? En waarom is dat eigenlijk belangrijk? Hij praat erover met o.a. een meme-expert, de allergrootste Die Hard-fan op de aarde én een van de scenarioschrijvers van de film.

campagnebeeld Podcast Op de vijfde rij... bij Die Hard
illustratie: Aafke Bouwman

De ultieme kerstfilm?

Elk jaar beweren talloze mensen dat Die Hard (1988) de beste kerstfilm aller tijden is: ze decoreren hun kerstboom met John McClane kerstballen en voeren online campagne met behulp van memes.

Hebben die mensen gelijk? En wat zegt het over hoe we films ook beleven buiten de stoelen van de bioscoop, wanneer we ze cultureel beleven, met elkaar? In een speciale kerstspecial van Op de vijfde rij... praat Cesar Majorana erover met onder meer een meme-expert, met de allergrootste Die Hard fan op aarde én met een Hollywoodlegende die op de set stond van de film.

Bonusmateriaal: Steven E. de Souza over Die Hard

Voor onze kerstspecial Op de vijfde rij bij Die Hard spraken we uitgebreid met Steven E. de Souza, één van de twee scenarioschrijvers van de actieklassieker uit 1988. En omdat het zo'n rijk en bijzonder gesprek was, hebben we besloten een langere versie van het interview als bonusmateriaal te publiceren. Daarin vertelt hij onder meer over het casten van Bruce Willis en de talloze problemen op de set, die hij onder enorme tijdsdruk moest zien op te lossen.

Heb je de kerstspecial nog niet geluisterd? Doe dat dan voordat je aan deze bonusaflevering begint.

Die Hard kerstbal

Download de bouwplaat en knutsel je eigen Die Hard kerstbal in elkaar.

Bouwplaat
Cesar Majorana bij Die Hard
Cesar Majorana bij Die Hard

Abonneer je op de podcast