Skip to content

Op de vijfde rij live in Cannes (2024)

Hoe is het om te debuteren op het grootste filmfeest ter wereld? Waarom krijgt Francis Ford Coppola zijn megalomane passieproject maar niet verkocht? En wat doen al die Nederlanders in Cannes, van regisseurs en producenten tot componisten en make up & hair designers.

campagnebeeld Podcast Op de vijfde rij... in Cannes
illustratie: Aafke Bouwman

Vanaf het terras van het Nederlands Paviljoen ontvangt Cesar Majorana tijdens deze speciale aflevering van Op de vijfde rij een aantal getalenteerde Nederlandse en Vlaamse filmmakers.

Zo spreekt hij de hoofdrolspelers van het lovend ontvangen Vlaamse drama Julie zwijgt (Tessa Van den Broeck en Ruth Becquart) en componist Ella van der Woude en make up & hair designer Evalotte Oosterop schuiven aan om te vertellen over hun bijdrage aan het Noorse drama Armand. Producent Thomas Mataheru en regisseur Jörgen Scholtens zijn in Cannes als afgevaardigden van de regionale talentenprogramma’s van Cinesud en New Noardic Wave.

Tot slot spreekt Cesar met filmjournalist Noa Johannes (VPRO Cinema Extra) en distributeur Hein van Joolen (Gusto Entertainment) over de film die iedereen in Cannes al dagen bezighoudt: Megalopolis, een 120 miljoen dollar kostend epos van Apocalypse Now-regisseur Francis Ford Coppola, die nu misschien écht zijn verstand én geld is verloren en iets onverkoopbaars heeft gemaakt.

Abonneer je op de podcast