Skip to content

Presentatie Italiaanse vertaling From Grain to Pixel in Bologna

Op 26 juli verschijnt de Italiaanse vertaling van From Grain to Pixel. The Archival Life of Film in Transition, geschreven door Giovanna Fossati, hoofdconservator van Eye en professor Filmerfgoed en digitale filmcultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Dai Grani ai Pixel wordt op 26 juli om 17.00 uur, gelijktijdig met het filmerfgoedfestival Il Cinema Ritrovato, in Bologna ten doop gehouden.

Door Eye redactie15 juli 2021

uitsnede cover Dai Grani ai Pixel

De presentatie vindt plaats in aanwezigheid van de auteur, vertaler Rossella Catanese en enkele gastsprekers.

In 2009 verscheen wat nu wereldwijd geldt als standaardwerk over de impact van digitale technologie op het behouden, restaureren en ontsluiten van filmerfgoed: From Grain to Pixel. The Archival Life of Film in Transition van Giovanna Fossati.

De Italiaanse vertaling van de in 2018 herziene editie verschijnt bij uitgeverij Paolo Persiani en wordt gepresenteerd in Palazzo Marescotti in via Barberia 4 (Bologna) in het kader van het vijftigjarig jubileum van de opleiding DAMS (discipline delle arti, della musica e dello spettacolo) aan de Universiteit van Bologna, waar Fossati haar academische carrière begon.

De Engelstalige druk uit 2009 was de eerste titel binnen de boekenserie Framing Film, een samenwerkingsverband tussen Eye en de uitgeverij Amsterdam University Press. De vertaling van de herziene editie (2018) is onlangs in Argentinië uitgegeven en verschijnt binnenkort ook in Spanje.

Giovanna Fossati is als hoofdconservator inhoudelijk verantwoordelijk voor het Collectiebeleid en de academische activiteiten van Eye. Ze werd in 2013 benoemd tot hoogleraar Filmerfgoed en Digitale Filmcultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Fossati is sinds juli 2021 een van de nieuwe leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, oftewel de Oscars.

Live streaming via:

Facebook: damslab.lasoffitta
YouTube: DAR - Dipartimento delle Arti

Maandag 26 juli 2021, 17.00 uur
Reserveren verplicht via: www.dams50.it