Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Gastles Een koffer vol film

Wat spannend, een koffer vol film in de klas. Wat zit daar allemaal in? In deze gastles kijken en luisteren de kleuters naar bijzondere en grappige korte films uit onze collectie. Van de nieuwste prijswinnende animatiefilms, tot films van wel 100 jaar oud. Met de spullen uit de koffer nodigt de museumdocent de kleuters uit te reflecteren op de films.

Wat film met je doet

Aan de hand van heldere en speelse opdrachten – zoals acteren, tekenen en dansen – ontdekken de kleuters alles over film én wat film met ze doet. Ze leren dat film bestaat uit losse plaatjes die in beweging komen, dat films vroeger vaak nog geen kleur en geluid hadden én dat films verschillende emoties en gevoelens kunnen oproepen.

Eye bestaat 75 jaar en wie jarig is, deelt uit

Boek nog voor de zomervakantie een gastles voor het nieuwe schooljaar en maak automatisch kans op een gratis rondleiding voor jouw klas in Eye Filmmuseum.

Filmtaal & erfgoed

Leren op het gebied van filmtaal

Ervaren dat films uit verschillende elementen bestaan: beeld, verhaal, personages, geluid, muziek en kleur.

Leren op het gebied van erfgoed

Herkennen van begrippen rondom erfgoed: vroeger, oud, nieuw, bewaren en bijzonder.

Informatie

Dit schooljaar ’21 zijn onze gastlessen Spelen, Animatie en Stunts nog te boeken. Wil je nog vóór de zomervakantie een museumdocent in je klas? Neem contact op met educatie@eyefilm.nl

Duur

1 uur

Prijs

€ 120

Kerndoelen

Nederlands, Oriëntatie op je zelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), historische bronnen (51), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56)

Boek programma

Gebruik de knop aan de rechterzijde om dit programma te boeken. Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met onze Educatie-afdeling: educatie@eyefilm.nl