Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Gastles Net als in de film

Reis je mee door de tijd? In deze gastles reizen de leerlingen in de tijd, terug naar uitdagingen uit de filmgeschiedenis. Met films uit de collectie van Eye en kijk- en doe-opdrachten van de museumdocent ontdekken ze slimme trucs die filmmakers vroeger gebruikten.

Soundtrack, green screen en geluid

De klas werkt aan drie challenges: Hoe maak je een soundtrack voor een stille film? Hoe acteer je zonder geluid? Hoe laat je iemand verdwijnen zonder een green screen? Ze gaan aan de slag en ontdekken hoe het medium film geworden is zoals zij het nu kennen.

Eye bestaat 75 jaar en wie jarig is, deelt uit

Boek nog voor de zomervakantie een gastles en maak automatisch kans op een gratis rondleiding voor jouw klas in Eye Filmmuseum.

Filmtaal & erfgoed

Leren op het gebied van filmtaal

Inzicht in de werking en ontwikkeling van film met verdieping in acteren, geluidseffecten en visual effects.

Leren op het gebied van erfgoed

Verbanden leggen tussen het verleden en heden en onderzoeken wat er veranderd is. Zelf oude filmtechnieken toepassen.

Informatie

Dit schooljaar ’21 zijn onze gastlessen Spelen, Animatie en Stunts nog te boeken. Wil je nog vóór de zomervakantie een museumdocent in je klas? Neem contact op met educatie@eyefilm.nl

Duur

1 uur en 30 minuten

Prijs

€ 145

Kerndoelen

Nederlands, Oriëntatie op je zelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), historische bronnen (51), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56)

Boek programma

Gebruik de knop aan de rechterzijde om dit programma te boeken. Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met onze Educatie-afdeling: educatie@eyefilm.nl