Eye Filmmuseum is toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit
campagnebeeld Previously Unreleased

Iedere zomer

Previously Unreleased

still uit First Cow (Kelly Reichardt, US 2019)
still uit First Cow (Kelly Reichardt, US 2019)

Wat hebben de nieuwste film van Tsai Ming-liang, een eerdere film van Hou Hsiao-hsien en het met prijzen overladen debuut van de Mexicaanse Fernanda Valadez met elkaar te maken? Voor geen van deze films leek reguliere uitbreng in Nederland haalbaar. Nu zijn ze te zien in Previously Unreleased; ze worden ten minste een week lang dagelijks vertoond in Amsterdam (Eye, FilmHallen) en zijn vanaf deze zomer ook te zien in de landelijke theaters.

De films uit Previously Unreleased waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye, dat ook dit jaar vanaf 17 juni een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen haalt.

still uit Give Me Liberty (Kirill Mikhanovsky, US 2019)
still uit Give Me Liberty (Kirill Mikhanovsky, US 2019)

Previously Unreleased 2021 gaat van start in FilmHallen (Parisienzaal) met de eerste voorstelling van First Cow, Kelly Reichardts intrigerende correctie op de clichés van het Wilde Westen. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de grote internationale festivals. Iedere eerste Amsterdamse vertoning wordt (online) ingeleid door een medewerker van de Filmkrant.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
placeholder Previously Unreleased
still uit Vitalina Varela (Pedro Costa, PT 2019)
still uit Vitalina Varela (Pedro Costa, PT 2019)

Eye Film Player

Een aantal films uit de voorgaande Previously Unreleased-programma’s is nu te zien via Eye Film Player: Homo Sapiens (Nicolaus Geyrhalter, 2016), Vitalina Varela (Pedro Costa, 2019) en Blanco en blanco (Theo Court, 2019).

Bezoek de Eye Film Player
poster Previously Unreleased

Previously Unreleased 2021

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.