Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Previously Unreleased

12 juli t/m 27 september 2018

Deze zomer besteedt Eye Filmmuseum aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer tien van deze films – met onder andere Kirsten Dunst, Ethan Hawke en Pilou Asbaek in opmerkelijke rollen – te zien. Journalisten van de Filmkrant leiden de premièrevoorstellingen, afwisselend in Eye en de FilmHallen, in.

De films uit Previously Unreleased brengen de kijker van de nachtelijke whiskey-sessies van een dominee naar de permafrost in Canada, waar lange tijd oude filmblikken begraven lagen. Ze leiden je langs een vervallen Olympisch dorp in Athene naar een afgelegen plek in Patagonië waar een advocaat een koninkrijk wil stichten. Opvallend aan veel van deze films is de uitgesproken stijl: soms woest, surrealistisch of psychedelisch, maar altijd betoverend, zoals de films Winter Brothers, Rey, Woodshock en Dawson City: Frozen Time.

bijzondere selectie uit internationale festivals

De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en laten zien hoe veelzijdig de internationale arthousefilm is. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Paul Schrader, Kate Mulleavy en Laura Mulleavy (van het modemerk Rodarte) op het programma.

Niet te missen...Ga deze maand in ieder geval naar...Previously Unreleased...Must See... (De Filmkrant)

 

Volledig aanbod

Van A tot Z