Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still All Dirt Roads Taste of Salt (Raven Jackson, US 2023)

All Dirt Roads Taste of Salt

Terra Incognita: All Dirt Roads Taste of Salt

Deze film, opgenomen op 35 mm, is een aangrijpend en zintuiglijk portret van het leven van een zwarte vrouw in Mississippi, waarbij ze tijd en herinneringen van generaties doorkruist. Met inleiding door programmeur Aileen Ye.

poster All Dirt Roads Taste of Salt (Raven Jackson, US 2023)

De film beweegt zich vrij door de tijd en staat stil bij de schoonheid van de natuur en de details van de menselijke verbinding – een paar ineengestrengelde handen, een wiegende dans, een aanhoudende omhelzing – terwijl de personages worstelen met liefde, verlies, verdriet, vreugde en de onverwachte momenten die een leven vormen.

De natuur is een bron van voeding en eenzaamheid, een decor voor romantiek en spel. Het is de plek waar Mack contact maakt met dierbaren en tradities ontvangt, en ook de plek van de tragische, vroegtijdige dood van haar moeder Evelyn. Naarmate de jaren heen en weer gaan, wordt ze ouder, wordt ze verliefd, verzamelt ze wijsheid van haar ouders, bevalt ze, worstelt ze met het idee van moederschap, wordt ze nog ouder, haar wortels diep in de grond verankerd.

De film werd geschreven en geregisseerd door Raven Jackson, die van oorsprong dichter is. Jackson onderzoekt landschappen van ondefinieerbare ervaringen en emoties, evenals de relatie van het lichaam tot de natuur. Deze film visualiseert en belichaamt de poëtische vorm als geen ander en onderzoekt hoe herinneringen en het leven zelf nooit echt eindigen of beginnen.

Details

Regisseur

Raven Jackson

Productiejaar

2023

Lengte

107 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

US

Taal

Engels

Onderdeel van

Programmeurs van de Toekomst 2024

Drie nieuwe Programmeurs van de Toekomst presenteren in juli hun filmprogramma's in Eye Filmmuseum. Met films tegen de wanhoop, een kleurrijke trip door de menselijke psyche via animatiefilms, en cinema die je zintuigen op scherp stelt.

Lees meer
campagnebeeld Programmeurs van de Toekomst 2024
still All Dirt Roads Taste of Salt (Raven Jackson, US 2023)
still All Dirt Roads Taste of Salt (Raven Jackson, US 2023)
still Annea Lockwood: A Film About Listening (Sam Green, US 2021)

Eye Film Player

Programmeur van de Toekomst Aileen Ye selecteerde zeven films om thuis te kijken: luisteren naar de wind, een berg die zich herinnert, lava als bloed in het landschap. Verschillende films zijn gratis te bekijken.

Bezoek de Eye Film Player

Mede mogelijk gemaakt door

logo Fonds 21
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op