Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Ammodo Docs campagnebeeld

Ammodo Docs

Ammodo Docs

De feestelijke lancering van Ammodo Docs, een nieuwe serie korte documentaires over originele denkers. In films van vijftien minuten dagen gerenommeerde filmmakers je uit de wereld te bekijken door de ogen van grensverleggende kunstenaars en wetenschappers.

Ammodo Docs campagnebeeld

Op deze avond vertonen we drie films uit het eerste seizoen binnen een randprogramma met Q&A’s en een kort fragment uit 4: Still Life van choreograaf Nicole Beutler. Presentatie is in handen van Sacha Bronwasser.

Programma

 • Ammodo Docs In Between Realities 1

  In Between Realities

  In zijn multimedia-opera’s duikt componist en regisseur Michel van der Aa in de grote thema’s van het digitale tijdperk. Hoe verandert technologie de mensheid? Kunnen we mens zijn zonder lichaam? Van der Aa onderzoekt existentiële vragen in het grensgebied tussen mens, machine en bewustzijn. Van der Aa vernieuwt het operagenre en kijkt altijd naar de toekomst, mét of zonder VR-bril. De film In Between Realities toont het maakproces van een nieuw muziektheaterproject dat de grenzen overschrijdt tussen herinneren en vergeten, werkelijkheid en onwerkelijkheid, leven en dood. Samen met acteurs en avatars verkent hij nieuwe wegen in de metaverse.

 • Ammodo Docs Dimension of Absence 1

  Dimension of Absence

  De Argentijns-Nederlandse beeldend kunstenaar Aimée Zito Lema onderzoekt de gewelddadige aspecten van de Argentijnse geschiedenis en toont hoe kunst een rol kan spelen bij verwerking. Hoewel ze de laatste Argentijnse militaire junta (1974-1983) zelf niet heeft meegemaakt, groeide Aimée Zito Lema op in de schaduw van de gewelddadige geschiedenis die haar familie en haar land tekende. Op jonge leeftijd raakte ze gefascineerd door archieffoto’s van mensen die durfden op te staan tegen Jorge Videla’s regime.

  In Buenos Aires maakt ze samen met haar dochter een performancekunstwerk waarin zij het verleden belichamen en proberen een nieuwe toekomst voor te stellen. Ze laat zien hoe kunst kan werken als medium voor het verwerken van het verleden waarbij landsgrenzen en generaties worden overbrugd.

 • Ammodo Docs Moving Mountains 2

  Moving Mountains

  Berghydroloog Walter Immerzeel trekt naar grote hoogtes in de Himalaya om nauwkeurige weermetingen te doen die nodig zijn om de gevolgen van klimaatverandering te voorspellen.

Het programma is gratis toegankelijk, via de link kan je je plaats reserveren. Vanaf 18:00 kan je met je ticket de tentoonstelling bezoeken. Na afloop is er een borrel.

Details

Productiejaar

2023

Lengte

120 min.

Productieland(en)

NL

Ammodo Docs Moving Mountains 1
Ammodo Docs Dimension of Absence 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

  Janis Rafa

  Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op