Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Floating with Spirits (Juanita Onzaga, BE/LU/MX/NL 2022)

Floating with Spirits

Juanita Onzaga / BE, LU, MX, NL, 2022 / 30 min.

In deze filmische VR-ervaring volgen we twee jonge Mazateekse zussen in de mistige bergen van Oaxaca, Mexico. Terwijl ze door het landschap rondwaren, denken ze terug aan de magische verhalen die hun sjamaanse grootmoeder vroeger met hen deelde.

poster Nu:Reality: Floating with Spirits

In deze virtual reality installatie bereiden de twee zusjes Jocelynne en Jaquelyne zich voor op de Dag van de Doden in de mystieke bergen van Mexico. Daar herinneren ze zich de verhalen die hun sjamaanse grootmoeder vroeger vertelde. Terwijl de Mazateekse gemeenschap feest viert, betreden we de geheime wereld van hun voorouders en de geesten van de natuur en krijgen we toegang tot de diepgaande en inspirerende wijsheid die ze in zich dragen.

Hun dorp ligt te midden van reusachtige Ceiba-bomen en onstuimige rivieren. De natuur ademt en bewaart de herinneringen van deze gemeenschap in zich. Het landschap dat hen omringt is vol kennis. De verbeelding van de meisjes voert ons mee naar de wereld van de geesten van hun voorouders en de geesten van de natuur.

Een sjamanistisch dansritueel opent een portaal waardoor we de geheime werelden van vier natuurgeesten kunnen ontdekken. Elke geest heeft zijn eigen geheim waarmee we een nieuwe verbinding kunnen maken met de voorouderlijke Mazateekse kennis. Hun visie op de wereld is te mooi, diepgaand en belangrijk om te delen in een tijd waarin onze maatschappij haar manier van kijken naar en omgaan met de natuur moet herzien. Achter elke berg schuilt een zee van kennis.

  • Zorg dat je 5 minuten van tevoren aanwezig bent i.v.m. de uitrusting van de headset.


Wil je meer Virtual Reality zien in Eye? Nu:Reality gaat door met verschillende programma's tot en met 25 september 2024.

Details

Regisseur

Juanita Onzaga

Productiejaar

2022

Productieland(en)

BE, LU, MX, NL

Lengte

30 min.

Onderdeel van

Nu:Reality

Zet een VR-bril op en stap in een wereld waar je de wereld ziet zoals je haar nog nooit hebt gezien. Dit gevarieerde programma prikkelt je zintuigen en dompelt je onder in een mix van 360° VR-films en interactieve installaties.

Lees meer
campagnebeeld Nu:Reality - Naturally Immersive
still Floating with Spirits (Juanita Onzaga, BE/LU/MX/NL 2022)
still Floating with Spirits (Juanita Onzaga, BE/LU/MX/NL 2022)

In samenwerking met

logo Nu:Reality
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op