Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Girl Who Dreams About Time

Girl Who Dreams About Time

Hyuck-jee Park / KR, 2022 / 111 min.

Coming of age-vertelling over de jonge sjamaan Sujin, die met haar oma een tempel beheert in de bergen van Zuid-Korea. Kan zij haar roeping als toekomstvoorspeller combineren met een studie aan de universiteit van Seoul?

poster IDFA 2022

Sujin leeft met haar grootmoeder in de Zuid-Koreaanse bergen. Samen beheren ze de ‘Tempel van de drie goden’, waar ze gezuiverd water offeren en de toekomst voorspellen aan dolende zielen die langskomen voor een afspraak. Als Sujin eenmaal eindexamen heeft gedaan en gaat studeren aan de universiteit van Seoul, wil ze in de weekenden haar werk als sjamaan blijven uitvoeren, maar haar drukke leven begint steeds meer zijn tol te eisen.

In Girl Who Dreams About Time gaapt niet zozeer een generatiekloof, maar bevindt Sujin zich vooral in een spagaat tussen twee werelden. In een kalm tempo laat Hyuck-jee Park zien hoe de jonge vrouw moet navigeren tussen het spirituele en het moderne Zuid-Korea. Hoe ze haar weg moet zien te vinden in haar nieuwe studentenleven, terwijl ze ook haar roeping als sjamaan serieus wil nemen.

Het contrast tussen het werken op intuïtie en gevoel, en het beroep dat ze tijdens haar studie doet op haar intellectuele vermogens is groot. Haar grootmoeder is ook niet altijd even begripvol. Kan ze zich met haar lot verzoenen? En wil ze dat wel echt?

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hyuck-jee Park

Productiejaar

2022

Productieland(en)

KR

Lengte

111 min.

Taal

Korean

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op