Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Home Is Somewhere Else

Home Is Somewhere Else

Carlos Hagerman , Jorge Villalobos / MX, US, 2022 / 88 min.

Deze animatiedocumentaire laat je in het hoofd en hart kijken van drie jonge immigranten zonder papieren in de Verenigde Staten en hun familie. Over akelige ervaringen, kleurrijke dromen en het altijd aanwezige risico op uitzetting.

poster IDFA 2022

Naar schatting wonen er elf miljoen immigranten zonder verblijfsvergunning in de Verenigde Staten. Vaak leiden ze een normaal bestaan, maar het risico van onmiddellijke uitzetting is altijd daar. Hoe is het om op te groeien in zo’n situatie?

In deze animentary vertellen drie jonge immigranten hun verhaal. De elfjarige Jasmine is dochter van ouders zonder papieren en vreest van hen te worden gescheiden. José Eduardo groeide vanaf zijn achtste op in Utah en werd op zijn 23-jarige leeftijd als illegaal het land uitgezet, ver weg van zijn familie. Evelyn – in Amerika geboren en daardoor Amerikaans staatsburger – heeft ervoor gekozen om terug te keren naar Mexico. Ze facetimet veel met haar zus Elizabeth, die als illegale immigrant in Los Angeles haar ambities nauwelijks kan verwezenlijken.

Elk verhaal wordt doeltreffend verteld in een eigen stijl, ingesproken door de betrokkenen zelf en hun familieleden. Hun akelige ervaringen, maar ook hun kleurrijke dromen en hoop lenen zich goed voor animatie. Opnieuw besef je hoe de kleur van je paspoort je leven bepaalt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Carlos Hagerman , Jorge Villalobos

Productiejaar

2022

Productieland(en)

MX, US

Lengte

88 min.

Taal

English, Spanish

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op