Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still The Oil Machine

IDFA at Home: The Oil Machine

Emma Davie / GB, 2022 / 82 min.

Van 10 t/m 20 november kan je elke dag tussen 18:00 en 23:00 een film uit IDFA's Best of the Fest- of Masters-programma online zien in onze virtuele zaal. Je koopt je kaartje zoals gebruikelijk, in de PDF ticket die je ontvangt staat de link naar de online filmzaal vermeld. Vanavond, 20 november: The Oil Machine.

poster IDFA 2022

De tijd dat we olie ‘vloeibaar goud’ durfden te noemen is voorbij. Maar onze economische, historische en zelfs emotionele band met olie is nog altijd springlevend. Olie zit in alles, van je pensioenfonds tot de producten in je keukenkastje. We zijn zwaar afhankelijk van olie, of zeg maar gerust: eraan verslaafd.

Vanuit uiteenlopende perspectieven onderzoekt deze urgente film een industrie die tot in de haarvaten van onze samenleving zit, maar wel moet veranderen. De vervuilende ‘machine’ doet de zeespiegel onherroepelijk stijgen. Zowel directeuren van oliemaatschappijen als economen en jonge activisten komen aan het woord over de tegenstrijdige belangen rond olie. Want ondanks de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs worden nog steeds boorlicenties uitgegeven.

Hoewel de film gaat over de economie van het Verenigd Koninkrijk en de daarbij behorende olievelden in de Noordzee, kan iedereen, van politicus en industrieel tot consument, zich na het zien van deze film eens goed achter de oren krabben. Hoe kunnen we de olietanker keren? En hoe snel?

Tussen 18:00 en 23:00 kan je de film starten wanneer het jou uitkomt, de film is dan 4 uur beschikbaar. Als je bijvoorbeeld om 22:59 de film start, kan je nog tot 02:59 kijken.

Antwoorden op veelgestelde vragen vind je in dit PDF.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Emma Davie

Productiejaar

2022

Productieland(en)

GB

Lengte

82 min.

Ondertiteling

ENG

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op