Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Not Yet Yes Workshop Everything is queer if I say it many times

Not Yet Yes Workshop: Everything is queer if I say it many times

IDFA 2022: Not Yet Yes Workshop: Everything is queer if I say it many times

Kunstenaar Agustín Ortiz Herrera nodigt je uit om deel te nemen aan een collectieve workshopervaring, waar door middel van gesprekken en een filmisch experiment vragen over het begrip 'document' onderzocht wordt. Wat is het? Hoe wordt het opgebouwd in een culturele context? Hoe politiek is het? Kan het gemaakt worden vanuit een queer perspectief?

poster IDFA 2022

De kunstenaar Agustín Ortiz Herrera nodigt je uit om deel te nemen aan een collectieve workshopervaring. In deze sessie willen we ingaan op vragen rond het begrip "document". Wat is het precies? Hoe wordt het gedefinieerd in een culturele context? Hoe politiek is het? Kan het gemaakt worden vanuit een queer perspectief? Documentaires worden meestal gezien vanuit een sterke realiteitszin. De feiten worden getoond en de toeschouwer koppelt de erkenning aan de identificatie van echtheid. Maar hoe echt is een documentaire? Hoe werkt het filmische geheugen? Hoe wordt dit ontvangen?

In deze workshop behandelen we deze vragen en proberen we een collectieve strategie uit te werken om de kwestie te belichten. De workshop stelt ook een praktische opnamesessie voor, waar de deelnemers zullen experimenteren met het produceren van een filmisch "document" waarin alle besproken problemen zijn verwerkt.

Toegankelijkheid

Alle leeftijden zijn welkom, ervaring met filmen is niet nodig. We passen ons aan elke vorm van mobiliteit aan. Laat ons op voorhand weten wat je behoefte is.

Over Agustín Ortiz Herrera

Agustín Ortiz Herrera's artistieke praktijk draait om audiovisuele media, performance en installatie. Hij gebruikt deze media om het queer perspectief te activeren in een patriarchaal-kolonialistische context die gevoed wordt door de dominantie van audiovisuele overtuigingen en de normatieve representatie van het geheugen. Naast zijn artistieke activiteit doceert hij Documentaire Film aan de Hogeschool Utrecht. Hij studeerde Schone Kunsten aan de Universiteit van Barcelona en filmmaken aan The New School University in New York.

Na een periode als scenarioschrijver te hebben gewerkt, keerde hij terug naar de artistieke praktijk door de Master of Fine Arts te voltooien aan het Konstfack College of Arts in Stockholm. Recentelijk heeft hij zijn werk tentoongesteld in Spanje, Zweden en Noorwegen. In 2021 werd zijn werk Fungi Fantasy and their friends Crazy Bacteria aangekocht door de collectie van het MACBA (Barcelona Contemporary Art Museum).

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

120 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op