Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
campagnebeeld Cinedans Festival 2022

Opening Ceremony

Cinedans Festival 2022

Cinedans FEST ’22 opent met een feestelijk programma met een voorproefje van wat er het komende festival te zien en te beleven valt.

poster Cinedans Festival 2022

Te zien is in ieder geval de performance Reach van Karel van Laere met danser Simon Bus.

Het werk van Karel van Laere speelt zich af op het snijvlak van live performance, film en beeldende kunst. Het uitgangspunt voor de performance Reach is zijn fascinatie voor laparoscopische instrumenten waarmee operaties worden uitgevoerd. Het ontleden van tere objecten met deze instrumenten is voor hem een intiem en fragiel proces waar naast kwetsbaarheid ook schoonheid schuilt. In Reach gaat Karel de dialoog aan met experimenteel hip hop danser Simon Bus.

Ook op het programma staat de film Vivaldis van choreograaf Philippe Decouflé, over een vreemde stam die hoog in de Franse Alpen in felgekleurde kostuums dansen op het ritme van Vivaldi.

De presentatie van de avond is in handen van Thomas Bos, danser, choreograaf en regisseur, en bovendien medeoprichter van het succesvolle 155 (eenvijfvijf): een formatie van creatieve vrienden. 155 creëert theatrale voorstellingen met breakdance, acrobatiek, clubbing en multimedia, waarbij zij humor en relativering niet schuwen. Ook maken zij regelmatig films, die steeds bij Cinedans worden getoond. Wij zijn trots dat ook hun nieuwste film Stompen op Cinedans FEST ’22 te zien is!

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

63 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op