Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Gastles Animeer je klas

Gastles met in de hoofdrol: de stoelen uit je klas. Hoe krijgt een gewone lamp een hoofdrol en hoe laat je een ei lachen en bewegen? Met kijk- en doe-opdrachten bij vroegere en nieuwe films uit de collectie ontdekken de leerlingen de onbegrensde mogelijkheden van animatie. Ze verzamelen daarbij tips en trucs voor de film die ze daarna zelf maken.

Filmgeschiedenis

Spelenderwijs leren de leerlingen over belangrijke ontwikkelingen in de filmgeschiedenis, zoals kleur en geluid. Ze maken samen een korte animatiefilm met in de hoofdrol… de stoelen van de klas. Stoelen? Echt waar; álles kan met film.

Eye bestaat 75 jaar en wie jarig is, deelt uit

Boek nog voor de zomervakantie een gastles voor het nieuwe schooljaar en maak automatisch kans op een gratis rondleiding voor jouw klas in Eye Filmmuseum.

Leren op het gebied van filmtaal & erfgoed

Leren op het gebied van filmtaal

Inzicht in de werking en ontwikkeling van animatiefilm en verdieping in beweging, personages en muziek.

Leren op het gebied van erfgoed

Onderscheid maken tussen films van vroeger en nu en historische bronnen ter inspiratie gebruiken.

Informatie

Dit schooljaar ’21 zijn onze gastlessen Spelen, Animatie en Stunts nog te boeken. Wil je nog vóór de zomervakantie een museumdocent in je klas? Neem contact op met educatie@eyefilm.nl

Duur

1 uur en 30 minuten

Prijs

€ 145

Kerndoelen

Nederlands, Oriëntatie op je zelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), historische bronnen (51), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56)

Boek programma

Gebruik de knop aan de rechterzijde om dit programma te boeken. Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met onze Educatie-afdeling: educatie@eyefilm.nl