Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)

An

Naomi Kawase / JP, FR, DE, 2015 / 117 min.

Dankzij een geheim recept komt een kleine bakkerij tot bloei, in deze subtiele en diep-menselijke film van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Still the Water), gebaseerd op het gelijknamige boek van Tetsuya Akikawa.

poster An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)

Bij de VR-ervaring Missing Pictures, waarin Naomi Kawase vertelt over haar gedroomde maar nooit-gemaakte komedie Oh Debu, laat Eye haar film An zien.

In An (A Sweet Taste of Life) runt Sentaro een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Geuniformeerde schoolmeisjes vormen zijn belangrijkste klandizie. Wanneer Tokue, een dichterlijke oude vrouw met kromme handen van de lepra, hem aanbiedt te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept komt de kleine bakkerij tot bloei. Pijnlijke ouder-kind relaties van de drie verschoppelingen Tokue, Sentaro en een van de schoolmeisjes warmen op tot intieme vriendschap.

An was de openingsfilm van ‘Un Certain Regard’ op het Cannes Filmfestival en won de prijs voor Beste Film op het Valletta Film Festival 2015.

In Eye zijn ook Naomi Kawase's The Mourning Forest, Still the Water, True Mothers en Shara te zien.

'..knappe cinema: Kawase laat je aandachtiger kijken naar iets wat vanzelfsprekend lijkt... Menig bezoeker zal bij het verlaten van het filmtheater met frisse blik naar een boom kijken. (**** NRC Handelsblad)

“...complex en afgewogen geheel...meer dan de som der delen... (**** Het Parool)

“Subtiele en diep-menselijke film van Kawase ontroert zonder maar een moment sentimenteel of goedkoop te worden... (**** VPRO/Cinema.nl)

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Naomi Kawase

Productiejaar

2015

Productieland(en)

JP, FR, DE

Originele titel

An

Lengte

117 min.

Taal

Japanese

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Missing Pictures

Bij elke gemaakte film sneuvelen er tientallen films die het witte doek nooit halen. In de VR-ervaring Missing Pictures leiden Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se ons rond in het verhaal dat ze nooit hebben kunnen vertellen.

Lees meer
campagnebeeld Xtended: Missing Pictures
still An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)
still An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op