Skip to content

Win een gastles van Eye Filmmuseum

Breng de magie van film in je klas met een gastles van Eye Filmmuseum. Met geweldige doe-lessen gaan je leerlingen zelf aan de slag. En leren ze te kijken zoals ze nog nooit hebben gedaan. Meedoen aan de winactie is helaas niet meer mogelijk.

© Corinne de Korver
© Corinne de Korver

We feliciteren de 6 winnaars!

De actie is op 10 april 2024 afgelopen. Uit de 857 deelnemers zijn 6 winnaars getrokken, gefeliciteerd! De 6 leraren van scholen uit Tilburg, Lelystad, Haarlem, Nieuwveen, Klazienaveen en Rheden ontvingen hierover per mail bericht. Wil je als eerste horen over nieuwe winacties, of op de hoogte blijven van de onderwijsprogramma's van Eye? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Eye.

Meld je hier aan

Breng de magie van film in je klas

Met een gastles van Eye Filmmuseum

Gastles Eye Net als in de film

Gastlessen van Eye voor basisonderwijs

Wat is film en wat kan film nog meer zijn? Met de gastlessen voor alle groepen van het basisonderwijs beleven leerlingen het museum en de collectie in hun eigen klaslokaal. Acteer in een stille film. Laat jezelf verdwijnen door montage. Breng de stoelen aan het dansen in je eigen klaslokaal met behulp van animatietechniek. Of maak beelden van je eigen klas, voor een film voor de toekomst.

Een leerling bekijkt een filmstrip
Foto © Corinne de Korver

"Als museumdocent heb ik gelijk de aandacht van de kinderen."

– Pauline Wijnen, freelance gastdocent Eye

Lees het hele interview

“De leerlingen hebben zelf gefilmd en de 'film voor de toekomst' was snel in elkaar gezet. Heel leuk om terug te kijken!”

Leerkracht groep 7

still uit Philips Lamp Light Band (Henk Kabos, NL 1957)

still Philips Lamp Light Band (Henk Kabos, NL 1957)

Zelf een gastles boeken bij Eye?

Ook met je leerlingen aan de slag met film? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op via educatie@eyefilm.nl. Of doe een boekingsaanvraag via onderstaande link.

Direct boeken
Een juichende klas kinderen, op de voorgrond twee jongens met allebei een stoel omhoog waarop een gezichtje is geplakt.
Fotografie: met dank aan de St. Jozefschool, Someren Heide.

Eye's gastles in de praktijk

Wat is film is en wat kun je er zelf mee? Met kijk- en doe-opdrachten gingen leerlingen van de St. Jozefschool in Someren-Heide met Eye’s museumdocent Pauline op ontdekkingsreis.

Lees het verslag
Een jonge leerling bekijkt de 360 video muur in de vaste presentatie
© Martin Hogeboom