Skip to content

In de film

Kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met (bewegend) beeld. In de film helpt kleuters beter te begrijpen wat ze zien en hoe film werkt. Ze maken op een speelse manier kennis met de bioscoop, de schoonheid van film en de kracht van beeldtaal.

© Nadine Maas
© Nadine Maas

De kleuters kijken en 'voelen' samen al spelenderwijs vijf korte films in de grote bioscoopzaal. Daarna praten ze met de museumdocent over wat ze allemaal hebben gezien. Ze spelen verder in de filmzaal met vorm, projectie, schaduw, beweging en kleur. De filmverhalen van de leerlingen komen samen in een hele grote tekening.

De films in dit unieke filmprogramma zijn speciaal geselecteerd door ons onderwijsteam en sluiten goed aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

In samenwerking met Taartrovers.

Informatie

Duur

1 uur en 30 minuten

Prijs

€ 175,- per klas

Aantal leerlingen

Maximaal 30 leerlingen

Aantal begeleiders

Neem per klas minimaal 4 begeleiders mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

Kerndoelen

Nederlands en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56)

Voor wie

Groep 1 en 2

Boek programma

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Direct boeken
Activiteiten voor kinderen in Eye