Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Kala azar (Janis Rafa, NL/GR 2020)

Kala azar

Janis Rafa / NL, GR, 2020 / 92 min.

Met Kala azar schept Janis Rafa een eigen surrealistisch universum, met subtiel commentaar op de verdorvenheid van de wereld en de ecologische ramp die ons te wachten staat. Eye wijdt een tentoonstelling aan Janis Rafa, die vanavond om 19.15 ook een artist talk geeft.

poster Kala azar (Janis Rafa, NL/GR 2020)

Janis Rafa is om 19.15 aanwezig voor een uitgebreide artist talk over kunst en ecologie, om 21.15 gevolgd door Kala azar. Kala azar volgt een jong stel dat voor dode dieren zorgt om hun leven betekenis te geven. In een semi-industriële zone aan de rand van een stad, ergens in het zuiden van Europa, bedrijft het stel de liefde in hun auto, off-road, omringd door zwerfhonden. Daarna beginnen ze met hun dagelijks werk: het ophalen van overleden huisdieren om ze naar het dierencrematorium te brengen. Later geven ze de as terug aan de eigenaren.

Anoniem

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het koppel zich verhoudt tot leven en dood. Naast hun werk verzamelen ze tijdens hun ritten ook doodgereden, anonieme dieren. Ook die cremeren ze, met zorg en aandacht. In dit desolate landschap groeit hun liefde, tot het moment dat ze zelf een dier aanrijden. Zal dat het einde van hun relatie en hun baan betekenen?

Op het Filmfestival Rotterdam won De Griekse beeldend kunstenaar Janis Rafa met Kala azar – een Nederlandse productie van Digna Sinke's SNG-film – de Prijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Janis Rafa

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL, GR

Originele titel

Kala azar

Lengte

92 min.

Taal

Greek (modern)

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Janis Rafa

Eye Filmmuseum presenteert dit najaar een solotentoonstelling van kunstenaar en filmmaker Janis Rafa. Haar evocatieve films en video-installaties bevatten zelden gesproken woord; in plaats daarvan richt ze zich op de stille aanwezigheid van tamme of wilde dieren en maakt ze tot drijvende kracht van haar poëtische composities. Janis Rafa’s verhalen handelen niet alleen over menselijke angsten, verwachtingen en mislukkingen; ze leggen ook nadruk op dierlijke instincten, ongetemd gedrag en het menselijk onvermogen samen te leven.

Lees meer
campagnebeeld Janis Rafa – Feed me. Cheat me. Eat me.
still Kala azar (Janis Rafa, NL/GR 2020)
still Kala azar (Janis Rafa, NL/GR 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op